- אפשר להקפיא
- לחמם בתנור
מצרכים
3 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי פרוסות (משקל אחרי ניקוי 385 גרם)
בטטה גדולה מגורדת
בצל לבן קצוץ
300 גרם טופו
כוס וחצי שקדים טחונים (לאחר טחינה) או קמח שקדים
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה חריפה (אופציונלי)
איך מכינים
מטגנים כרישות ובצל במחבת עם מעט שמן עד הזהבה קלה
מוסיפים בטטה מערבבים וממשיכים לאדות 10 דקות
מחממים תנור ל- 200 מעלות
מפוררים את הטופו בקערה וטוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם משחתי.
מערבבים את הירקות עם הטופו מוסיפים תבלינים ושקדים טחונים ומערבבים היטב
לשים קצת עם הידיים כדי שהכל יתערבב היטב
משמנים תבנית עגולה רחבה ונמוכה
מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב עם הידיים
אופים בתנור 50 דקות עד שעה
רצוי לתת לפשטידה להצטנן לפני שאוכלים על מנת שתתייצב
צפיות 5,399
לפוסט הזה יש 10 תגובות
היי אפשרי בלי טופו בכלל? תודה רבה
היי. עדיף לקחת מתכון שמלכתחילה אין בו טופו. יש כאלה באתר.
היי עינת
פעלתי על פי ההוראות
ויצא לי לא אפוי גם אחרי זמן האפייה ועל 200 מעלות
אולי זה קשור לכרישה ולבצל שמוסיפים הרבה נוזלים למרקם?
מה דעתך?
תודה מראש על העזרה.
מוזר. הבצל והכרישה אמנם מוסיפים נוזלים, אבל השקדים הטחונים אמורים לספוג אותם. נסי להכניס אותה לעוד חצי שעה לתנור, ותבדקי מדי פעם שלא נשרפת.
היי עינת
בכרישה החלק הלבן בלבד ?
תודה מראש על המענה.
אפשר גם ירוק אם הוא לא סיבי מדי
היי, תודה על מתכונים טעימים. היום התחלתי לעשות את פשטידת הכרישה והבטטה, אך נתקעתי באמצע. במצרכים כתוב בצל לבן קצוץ אבל לא כתוב מה לעשות איתו. בהוראות כתוב לערבב את הירקות טופו וקמח שקדים עם תבלינים אבל במצרכים לא מצוין איזה תבלינים.
אשמח להבהרה.
תודה סיגל
היי סיגל. תודה רבה על תשומת הלב! תיקנתי במתכון – את הבצל מטגנים עם הכרישות, והוספתי את התבלינים. תודה
אין לי קמח שקדים…
אפשר להחליך בקמח עדשים במקום?
עקרונית, אפשר. זה ישפיע על הטעם, מן הסתם, אבל לדעתי עדיין יהיה טעים 🙂 אשמח לעדכון