פשטידת תפוחי אדמה טבעונית ללא גלוטן, ללא טופו

פשטידת תפוחי אדמה טבעונית

כ-450 גרם תפוחי אדמה (400 גרם אחרי קילוף)
כרישה בינונית קצוצה
חצי כרובית קטנה
ראש ברוקולי
שמן זית לשימון התבנית
שמן זית לטיגון הכרישה
1.5 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה

תבנית אינגליש

מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים במים עם מעט מלח עד ריכוך (כ-15-20 דקות)
בינתיים מטגנים את הכרישה עד ריכוך והזהבה קלה (אש נמוכה, סיר מכוסה)

את פרחי הכרובית והברוקולי קוצצים קטן-קטן

מועכים את תפוחי האדמה ומערבבים הכל יחד : תפוחי אדמה, כרישה מטוגנת, פרחי כרובית וברוקולי, מלח פלפל
מערבבים היטב עם הידיים על מנת שהכל יידבק

מחממים תנור ל-200 מעלות

משמנים תבנית אינגליש ומעבירים אליה את התערובת. מסדרים יפה ומהדקים

אופים כ-40 דקות

לפוסט הזה יש 12 תגובות

  1. עינת

    היי עינת

    הפשטידה לא נאפה לי כמו שצריך

    לא אפויה למרות שהתנור חזק

    איפה טעיתי ?
    תודה מראש.

    1. עינת שגיא

      היי עינת. קשה לי לדעת מבלי לראות מה יצא. יכול להיות שכמות הנוזלים היתה גדולה מדי. נסי בפעם הבאה להוסיף 2-3 כפות קמח עדשים.

  2. עינת

    היי עינת
    כבר בתנור .
    כמה זמן מראש את ממליצה לחמם את התנור מראש
    והאם את הפשטידה עדיף על גבי הרשת או תעל גבי תבנית רגילה של התנור (בתוך תבנית זכוכית) ?
    תודה מראש.

    1. עינת שגיא

      הפשטידה צריכה להיות בתוך תבנית. לחמם את התנור מראש לפחות 10 דקות.

  3. עינת

    בוקר טוב עינת
    לגבי הכרישה להשתמש גם בחלק הירוק וגם בחלק הלבן ?
    תודה מראש
    שבת שלום .

    1. עינת שגיא

      אם הוא לא סיבי מדי אפשר להשתמש גם בירוק. אבל לבדוק טוב, אחרת זה יקלקל הכל.

  4. עינת

    היי עינת
    איזה תפוח אדמה עדיף פה אדום לבן או צהוב?
    תודה מראש.

  5. עינת שגיא

    הי גלית. העמילן מתפוחי האדמה מדביק. אם את חוששת, את יכולה להוסיף מעט קמח עדשים או קמח חומוס.

  6. גלית

    מה מדביק את התערובת? איך זה לא מתפרק?

  7. זהבה קרן

    תודה רבה.
    האם ניתן להשתמש בכרובית ובברוקולי קפואים?
    תודה מראש!

    1. עינת שגיא

      הי זהבה. אישית, אני לא אוהבת להשתמש בכרובית וברוקולי קפואים, כי הם לא שומרים על הפריכות. אבל אולי דווקא במתכון הזה זה יעבוד. שווה לנסות 🙂

כתיבת תגובה