כ-450 גרם תפוחי אדמה (400 גרם אחרי קילוף)
כרישה בינונית קצוצה
חצי כרובית קטנה
ראש ברוקולי
שמן זית לשימון התבנית
שמן זית לטיגון הכרישה
1.5 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה
תבנית אינגליש
מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים במים עם מעט מלח עד ריכוך (כ-15-20 דקות)
בינתיים מטגנים את הכרישה עד ריכוך והזהבה קלה (אש נמוכה, סיר מכוסה)
את פרחי הכרובית והברוקולי קוצצים קטן-קטן
מועכים את תפוחי האדמה ומערבבים הכל יחד : תפוחי אדמה, כרישה מטוגנת, פרחי כרובית וברוקולי, מלח פלפל
מערבבים היטב עם הידיים על מנת שהכל יידבק
מחממים תנור ל-200 מעלות
משמנים תבנית אינגליש ומעבירים אליה את התערובת. מסדרים יפה ומהדקים
אופים כ-40 דקות
צפיות 4,379
לפוסט הזה יש 12 תגובות
היי עינת
הפשטידה לא נאפה לי כמו שצריך
לא אפויה למרות שהתנור חזק
איפה טעיתי ?
תודה מראש.
היי עינת. קשה לי לדעת מבלי לראות מה יצא. יכול להיות שכמות הנוזלים היתה גדולה מדי. נסי בפעם הבאה להוסיף 2-3 כפות קמח עדשים.
היי עינת
כבר בתנור .
כמה זמן מראש את ממליצה לחמם את התנור מראש
והאם את הפשטידה עדיף על גבי הרשת או תעל גבי תבנית רגילה של התנור (בתוך תבנית זכוכית) ?
תודה מראש.
הפשטידה צריכה להיות בתוך תבנית. לחמם את התנור מראש לפחות 10 דקות.
בוקר טוב עינת
לגבי הכרישה להשתמש גם בחלק הירוק וגם בחלק הלבן ?
תודה מראש
שבת שלום .
אם הוא לא סיבי מדי אפשר להשתמש גם בירוק. אבל לבדוק טוב, אחרת זה יקלקל הכל.
היי עינת
איזה תפוח אדמה עדיף פה אדום לבן או צהוב?
תודה מראש.
אני בדרך כלל משתמשת באדומים
הי גלית. העמילן מתפוחי האדמה מדביק. אם את חוששת, את יכולה להוסיף מעט קמח עדשים או קמח חומוס.
מה מדביק את התערובת? איך זה לא מתפרק?
תודה רבה.
האם ניתן להשתמש בכרובית ובברוקולי קפואים?
תודה מראש!
הי זהבה. אישית, אני לא אוהבת להשתמש בכרובית וברוקולי קפואים, כי הם לא שומרים על הפריכות. אבל אולי דווקא במתכון הזה זה יעבוד. שווה לנסות 🙂