קדירה טבעונית מדגנים ירקות וחומוס מונבט

קדירת דגנים ירקות וחומוס מונבט

כוס תערובת שאריות דגנים : כוסמת אורז בסמטי מלא אורז אדום מלא גריסים
כוס גרגירי חומוס אחרי השריה והנבטה
בצל קצוץ
5 שרי חצויות לחצי
6-7 בצל ירוק דקים (4-3 בינוניים או עבים) – חתוכים לגפרורים
3 פטריות פרוסות לחצאי פרוסות
קישוא חתוך לקוביות
100 גרם רסק עגבניות ללא סוכר ותוספים
2 שיני שום קלופות וחצויות לחצי
3 עלי דפנה יבשים
כפית מלח ים
פלפל שחור גרוס
ממש קמצוץ כמון

מטגנים בצל בכף שמן עד הזהבה
אם צריך מוסיפים קצת מים שלא ידבק או ייחרך

מוסיפים עגבניות פטריות קישוא ובצל ירוק ומערבבים, מבשלים 2-3 דקות
מוסיפים את הדגנים והחומוס ומערבבים מבשלים 2-3 דקות
מוסיפים רסק + 2 כוסות מים ומערבבים

מביאים לרתיחה
ברתיחה מוסיפים תבלינים, שום ועלי דפנה
מערבבים

מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות

קדירת דגנים ירקות וחומוס מונבט

לפוסט הזה יש 14 תגובות

  1. אני

    יצא ממש טעים! תודה

  2. מיכל

    היי,
    חדשה כאן באתר אבל ממה שראיתי עד כה הוא נראה מקסים!
    את האורז ושאר הדגנים הכנת לפני או שתוך כדי הכנת המתכון זה מתבשל?

    1. עינת שגיא

      תודה מיכל 🙂
      הדגנים לא מבושלים לפני
      הם מתבשלים תוך כדי

  3. גיא

    שלום! הכנתי את המתכון כפי שציינת פחות או יותר ואחרי רבע שעה על אש קטנה התבשיל כבר נעשה יבש! הוספתי עוד 2-3 כוסות מים ורק אז הסתדר. אולי אני טועה אבל אני חושב שצריך להוסיף עוד מים כנגד החומוס גם. אבל יצא מאד טעים! תודה!!

    1. עינת שגיא

      תודה גיא
      מוזר, כמות המים אמורה להספיק
      מה גם שהירקות מוציאים נוזלים משל עצמם
      העיקר שיצא טעים 🙂

  4. עינב

    היי עינת. אני מאוד אוהבת את האתר שלך והמתכונים שבו. לאחרונה נתקלתי בכתבה שטוענת שצריך להפריד בארוחה בין פחמימה לחלבון ולאכול כל אחד מהם בארוחה אחרת. כמובן שזה חידוש עבורי במיוחד בתזונה טבעונית שבה שילוב של דגן וקטניה יוצר חלבון מלא.
    מה גישתך בנושא? תודה : )

    1. עינת שגיא

      תודה עינב 🙂
      קודם כל, בדרך כלל כשמדברים על הפרדה מדברים על מזונות עתירי פחמימות (מעובדים) ומזונות עתירי חלבון (מוצרים מהחי)
      כשמדובר בדגנים מלאים וקטניות, שבאופן טבעי מכילים גם פחמימות וגם חלבונים, זה לא רלוונטי.

  5. רוחמי

    שלום עינת , אני רוצה להכין את המתכון הנ"ל אבל לא מבינה את המשמעות של המשפט :"כוס תערובת שאריות דגנים : כוסמת אורז בסמטי מלא אורז אדום מלא גריסים
    כוס גרגירי חומוס אחרי השריה והנבטה:

    1.על הכל התכוונת שכולל השריה והנבטה גם כוסמת האורז……. ?
    2. לאחר הנבטה של כמה זמן ? הרי אחרי כמה ימים למיטב ידיעתי ההנבטה גודלת וזה הופך לנבט שזה עלה בעצם ולא גרכין חןמןס למשל , אז ההאם התכוונת להנבטה חלקית ? של כמה זמן ?
    3. האם אורז אפשר להנביט ?

    תודה מראש על תשובתך

    1. עינת שגיא

      הי רוחמי 🙂
      במתכון הזה השתמשתי בדגנים מלאים מבושלים שהיו לי
      את יכולה להשתמש באיזה דגן שאת רוצה
      או, כמוני, להכין תערובת

      "אחרי השריה והנבטה" מתייחס לחומוס
      השריה של 48 שעות, הנבטה של לפחות 24 שעות

      קשה מאוד להנביט אורז
      אבל לדעתי אפשר
      (לא ניסיתי)

      בהצלחה 🙂

  6. אביטל

    האם אפשר לוותר על גרגירי החומוס או להחליף אותם במשהו אחר?
    וכנ"ל לגבי הבצל הירוק?

    תודה 🙂

    1. עינת שגיא

      כן, אפשר לעשות מה שרוצים 🙂
      כמובן שהטעם יהיה שונה, אבל עדיין בטוח יצא טעים 🙂

  7. תגית דאנס

    עינת!

    בהשראתך קניתי סוףסוף דפי אורז,
    אבל איך אני מטפלת בהם?
    ועל איזה חום ולמשך כמה זמן שמים בתנור?
    תודה על רעיון שבעיקר משדרג לי את מפעל ההזנה ללארוחות לבי"ס…

    1. עינת שגיא

      מצוין!
      את יכולה לראות כאן את כל השלבים
      אם את רוצה לאפות, לחמם תנור ל-200 מעלות
      ולהכניס אותם ל-20 דקות
      אצלי בתנור החלק הפנימי חם יותר
      אז אחרי 10 דקות אני הופכת את המגש
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה