קוביות טופו ב"גריל"

קוביות טופו ב"גריל"
ערכה בהנחה

הכמות מספיקה ל- 2 מנות

1/2 חבילת טופו (150 גרם)
1/4 כוס מים
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/4 כפית כמון
שמן זית

מיני קורס מתנה
אני מבננה

חותכים חצי גוש טופו לפרוסות
סופגים את הנוזלים בעזרת נייר סופג
וחותכים את הפרוסות לקוביות

בקערה קטנה מערבבים כ-1/4 כוס מים עם התבלינים
מוסיפים לקערה את קוביות הטופו ומעסים את הרוטב פנימה

מחממים תנור ל-200 מעלות

משמנים תבנית אפייה עם כפית שמן זית
מעבירים פנימה את קוביות הטופו, ומסדרים בשכבה אחת
(שלא יהיו מונחות אחת על השניה)
ויוצקים מלמעלה את הרוטב שנשאר בקערה

מכניסים לתנור ל-10 דקות, או עד שהקוביות משחימות
הופכים את הקוביות, ומכניסים ל-5 או 10 דקות נוספות
עד שהצד השני משחים גם הוא, וכל הנוזלים התאדו/נספגו

לפוסט הזה יש 17 תגובות

  1. מלנה

    1/4 כוס מים חמים או קרים?

  2. רבקה

    פעם ראשונה שהכנתי ואכלתי משו עם טופו.. יצא ממש טעים. נחזור על ההצלחה😊
    תודה רבה!

  3. מירב

    דווקא הגיוני בעיניי – מספיגים את המים חסרי הטעם כדי לפנות מקום לטופו לספוג מים מתובלנים

  4. תודה!
    רעיון מעולה – המים עם התבלינים
    אנסה בהקדם (רק עם שמן קוקוס ולא שמן זית).
    עכשיו אסתובב קצת באתר שלך, נראה לי שיש מי ללמוד פה 🙂

  5. אורפז

    יצא מושלם!!!!!!!!
    ובסוף כרסמנו את זה בלי הסלט…
    תודה לך

  6. ניקי

    עינת, הכנתי כעת בתנור, מעניין אותי מדוע צריך לספוג נוזלים מפרוסות הטופו אם לאחר מכן שופכים עליהם רבע כוס מים?!

  7. איילת

    עינת יקרה!
    ניסיתי את המתכון ויצא מ ע ו ל ה! אני ובעלי בצעדינו הראשונים אל עולם הטבעונות והאתר שלך ממש עוזר אז תודה!!!

  8. דפנה

    קל ונהדר. הוספתי לסלט לארוחת צהריים.

  9. טל

    האמת, הייתי סקפטית. אבל יצא ממש מוצלח.
    תוספת נהדרת לסלט

  10. לי

    נשמע מעניין!
    אנסה זאת בקרוב 🙂

כתיבת תגובה