קניידלך טבעוניים לפסח

קניידלך טבעוני לפסח

(25 קטנים)

לקניידלך

כוס קמח מצה מכוסמין מלא אורגני (אפשר להחליף בכל קמח מצה אחר)
כוס מים
2 כפות קמח חומוס או קמח עדשים
2 כפות שמן זית
2 כפות עירית קצוצה
כפית שטוחה מלח

מערבבים קמח מצה, קמח חומוס/עדשים ומלח. מוסיפים מים ושמן ומערבבים היטב. נותנים לתערובת לנוח כשעה.

בינתיים מכינים מרק

2 בצלים חתוכים לרבעים
2 עגבניות חתוכות לרבעים
3-4 גזרים חתוכים לפרוסות
2-3 שיני שום קלופות
כפית מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כורכום

מעבירים את הירקות לסיר, מכסים במים. מביאים לרתיחה, מוסיפים את התבלינים ומרתיחים שוב. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעה. כשהמרק מוכן, מכינים כדורי קניידלך בידיים רטובות (כדי שלא יידבק) ומוסיפים למרק כשהוא רותח, מבשלים כ-20 דקות ומגישים מיד.

אם מכינים מראש, מקפיאים את הקניידלך (לא מבושלים).
לפני ההגשה מרתיחים מרק. ברתיחה מוסיפים את הקניידלך, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.

לפוסט הזה יש 8 תגובות

  1. רונית

    הי עינת, הכנתי פעמים רבות, מתכון טעים מאוד!!! האם יש לך מתכון למצה בריי?

  2. רונית

    שלום וברכה,
    אנחנו לא אוכלים קטניות בפסח.
    במה אפשר להמיר את קמח החומוס ?
    תודה רבה

  3. רונית

    הי עינת,הכנתי את המתכון. טעים מאד!!! תבורכי!

  4. אורית

    האם אפשר להכין ולבשל מבעוד מועד ולאחסן במקרר?

    1. עינת שגיא

      בהחלט. זה מה שאני עושה. אבל לשמור במקפיא.
      ואם מכניסים אותם קפואים למרק אז צריך לבשל יותר מ-20 דקות.

כתיבת תגובה