קציצות טבעוניות מאורז אדום עדשים וגרעיני דלעת

קציצות אורז אדום עדשים וגרעיני דלעת

3/4 כוס אורז אדום מבושל
1/4 כוס נבטוטי עדשים חומות
בצל
חופן גרעיני דלעת
מלח פלפל

טוחנים את כל הרכיבים בבלנדר או בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה

מחממים תנור ל-200 מעלות

מכינים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-20 דקות

אחרי 20 דקות הופכים את הקציצות ומכניסים ל-10 דקות נוספות

לפוסט הזה יש 10 תגובות

  1. עינת שגיא

    תודה על העדכון דנה!
    נשמע שהתערובת היתה רטובה מדי. יכול להיות שזה גם בגלל הבטטה (יש בה נוזלים) וגם בגלל שלא שמת את גרעיני הדלעת.
    האם השתמשת בעדשים מונבטות או מבושלות?

    בכל מקרה, בפעם הבאה, אם את רואה שהתערובת רטובה מדי, את יכולה להוסיף בהדרגה עוד חומרים "יבשים" (אורז/עדשים/גרעינים/שקדים) כדי לייצב אותה.

  2. דנה

    חוזרת לעדכן אחרי שהכנתי
    אז הוספתי בטטה אחת מגורדת והשמטתי (בטעות) את הגרעיני דלעת
    יצא טעים מאוד, 2 דברים שנתקלתי בהם:
    1. על המגש שמתי קציצות והן ממש נמרחו בתנור ויצאו לביבות דקות
    2. לקח ללביבות בערך 40 דק בתנור על חום של 200 עד שהן התגבשו
    באופן כללי הרגיש כאילו חסר איזה חומר מגבש (משהו שיחליף את הביצה, ואולי להוסיף גם קמח)
    חוץ מזה, הטעם מעולה!

  3. דנה

    נשמע טוב:)

    יתאים להוסיף בטטה מגורדת לבלילה?

    1. עינת שגיא

      תודה דנה 🙂 מבחינת טעם, לא רואה בעיה. אבל קחי בחשבון שהבטטה תשפיע על המרקם של הקציצות.. בכל מקרה, שווה לנסות 🙂

  4. מעיין

    אפשר לבשל את העדשים במקום להנביט? ואם להנביט אז כמה זמן?

    1. עינת שגיא

      עדיף להנביט, עדשים מבושלות מכילות יותר נוזלים.
      לגבי ההנבטה – להשרות 8 שעות (לילה) ולהנביט עוד 8 שעות

  5. לימור

    אפשר לשים עדשים כתומות/ שחורות במקום?

  6. שגית

    טעימות ביותר!

    הוספתי שן שום אחת.

    תודה.

כתיבת תגובה