- אפשר להקפיא את הקציצות, לא להפשיר. להכניס ישר לתנור
- קציצות לחמם בתנור, רוטב לחמם על הגז
לרוטב –
בצל פרוס לרצועות דקות
2-3 שיני שום פרוסות
2 כוסות אפונה ירוקה קפואה
350 גרם עלי מנגולד (כולל גבעולים)
250 גרם עלי תרד (כ-160 גרם אחרי הסרת הגבעולים)
מיץ מלימון שלם
כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה חריפה
2 כוסות מים
לקציצות –
1 כוס אורז בסמטי מלא לפני בישול – ערב קודם להשרות את האורז במים – שלב קריטי. לא לוותר עליו.
זוקיני בינוני
גזר בינוני
בצל בינוני קצוץ דק-דק
חופן פטרוזיליה – לקצוץ דק
1 כף שמן זית לאורז
2 כפות שמן זית לתערובת הקציצות
3/4 כפית מלח לאורז
3/4 כפית מלח לתערובת הקציצות קציצות
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה חריפה
אופן ההכנה –
לבשל את האורז – להרתיח 2 כוסות מים, להוסיף 3/4 כפית מלח, כף שמן זית וכוס אורז ולערבב.
להרתיח שוב. להנמיך את האש ולבשל 40 דקות.
לצנן
בינתיים, אפשר להכין את הרוטב –
לטגן בצל עד הזהבה
להפריד את גבעולי המנגולד מהעלים, לקצוץ את הגבעולים ולהוסיף לבצל. את העלים עצמם לחתוך לרצועות ולשמור להמשך
להוסיף לסיר תבלינים ושום ולהמשיך לטגן כדקה תוך כדי ערבוב
להוסיף אפונה ולערבב. לבשל יחד כ-2-3 דקות
להסיר את גבעולי התרד מהעלים ולחתוך את העלים לרצועות
להוסיף את עלי התרד לסיר ולערבב. לבשל כמה דקות עד שהם טיפה מאבדים מהנפח
להוסיף עלי מנגולד ומיץ לימון לסיר ולערבב. לבשל כמה דקות עד שהם טיפה מאבדים מהנפח
להוסיף מים, לערבב ולהרתיח
אחרי הרתיחה להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולבשל כ-20 דקות
חזרה לקציצות –
לחמם תנור ל-200 מעלות
לגרד את הזוקיני והגזר ולהעביר לקערה גדולה,
להוסיף לקערה בצל קצוץ, פטרוזיליה, אורז מבושל, 2 כפות שמן ותבלינים ולערבב היטב.
להפשיל שרוולים ולעסות טוב-טוב את התערובת עם הידיים.
השאיפה היא שהתערובת תהיה דביקה יחסית כדי שהקציצות יהיו יציבות.
לרפד תבנית גדולה בנייר אפייה אקולוגי
להכין מהתערובת קציצות בגודל הרצוי – חשוב להקפיד שהקציצות יהיו מהודקות היטב כדי שלא יתפרקו – ולהניח בתבנית המרופדת
להכניס לתנור ולאפות כ-30 דקות (עדיף לכוון טיימר ל-20 דקות ולוודא שיש צורך ב-10 דקות נוספות, כי הטמפ' משתנה מתנור לתנור)
להגשה – עדיף להגיש בצלחת מעט עמוקה – לשים קודם כל רוטב ועליו להניח את הקציצות, ולהרטיב כל קציצה עם כף מנוזלי הרוטב.
חשוב לשים לב –
הקציצות מאוד עדינות, ולכן רצוי לשמור אותן במקרר בנפרד מהרוטב.
נגמרו הקציצות ונשאר רוטב? אפשר לאכול אותו כמרק
נגמר הרוטב ונשארו קציצות? אפשר לאכול אותן עם טחינה וסלט ירוק בצד
בתיאבון 🙂