קציצות חומוס אפויות

 

 

כוס וחצי גרגירי חומוס (לא מבושלים) שהושרו לפחות 24 שעות

1  בצל גדול קלוף

3-4  שיני שום קלופות

2 כפות פירורי לחם כוסמין ללא תוספות

3 כפות קוואקר עדין

3 כפות טחינה גולמית

כפית מלח טבעי

1/4 כפית כמון

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1/2 כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית כורכום

 

כף שמן זית למריחה

 

מחממים תנור ל- °180.

 

טוחנים את החומוס הבצל והשום ומעבירים לקערה.

מערבבים את כל החומרים יחד לתערובת אחידה.

טוחנים שוב עם בלנדר מוט לקבלת מרקם אחיד.

 

מכינים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.

מורחים מלמעלה מעט שמן זית עם מברשת סיליקון.

 

מכניסים לתנור ואופים כ- 20-30 דקות או עד שהחלק העליון מושחם טיפה.

 

לפוסט הזה יש 42 תגובות

  1. עינת שגיא

    הי ליאור. אם יש לך מעבד, אפשר להשתמש במעבד במקום בלנדר מוט. אם לא, אפשר לבשל את גרגירי החומוס, אבל לשים לב שהמרקם של התערובת לקציצות לא יוצא רטוב מדי. אם כן, כדאי להוסיף משהו שידביק.

  2. ליאור

    הכנתי ויצאו טעימות וגם עברו טוב הקפאה 🙂
    לצערי, המוט בלנדר ממש בקושי התמודד עם גרגירי החומוס.
    יש אפשרות לעשות להם בישול חלקי כדי שיהיו רכים יותר?
    יתאים לקציצות?

    תודה 🙂

  3. ליאור

    נראה טעים ביותר!
    מתכוונת להכין מחר (כשהחומוס יסיים את השרייתו…)
    כמה תיבול את ממליצה מכל תבלין?

  4. שאלה

    אם גרגירי החומוס מושרים ומונבטים, צריך עוד לבשל אותם?

    1. עינת שגיא

      במתכון הספציפי הזה גרגירי החומוס לא מבושלים. רק אחרי השריה (ואפשר גם הנבטה)

  5. דנה

    נראה מעולה. אבל אין לי את התבלינים שציינת (גרה בחולון"ל ויניב לי קשה למצוא). יש לי פפריקה מתוקה, ראס אל חנות, גריל עוף ותערובת לקציצות.
    מה יכול להתאים?

    1. עינת שגיא

      מאמינה שכל אחד מהם יכול להתאים. רק לנסות ולבדוק מה מתאים לטעם שלך 🙂

  6. ניסים

    עשיתי את הקציצות. שיניתי מעט הוספתי שמן קצת לתערובת. כשיצרתי את הקציצות מרחתי קצת שמן בידיים. יצא פגזזז.

  7. עדי

    נראה מתכון ממש קליל ומוצלח!
    הולכת לנסות לארוחת צהריים לצד תוספת בורגול. הלוואי הלוואי שהילד יאהב, פשוט מנת בריאות! אשתמש בחומוס קפוא (לא חשבתי על זה לפני כך שאין לי מושרה) ופירורי לחם רגיל… מקווה שיצא טוב. תודה על המתכון.

  8. מיכל

    יצא ממש טעים !!
    הוספתי לבלנדר כמה פרוסות חציל צלוי, וכרובית מאודה-
    עם רוטב יוגורט,גרד לימון, שום ועירית……

  9. סימה

    תודה חמודה המתכון נהדר טעים בריא וקל להפליא. מדהים שלא התעסקתי עם טיגונים ץ
    מומלץ בחום ובפירוש שתי קציצות כאלו יכולות לשמש כמנה עיקרית ועם תוספת של סלטים ומרק ירקות יוצרים ארוחה מכבדת מזינה וממש טעימה.

  10. לולי

    היי, תודה על המתכון יצא מאוד טעים! (:
    רציתי לשאול האם את יודעת כמה קלוריות יש במנה? אפילו אם לא במדויק, אשמח לשמוע.

    1. עינת שגיא

      מעולה! תודה על השיתוף 🙂
      מצטערת, אני לא בודקת קלוריות 🙂

  11. מיכל

    היום בבוקר החלטתי להשרות חומוס, לא ידעתי מה אעשה איתו, והנה, עם רדת ערב, אני מגיעה במקרה למתכון הזה, יש לי את כל המרכיבים ומחר לארוחת צהרים אני אהנה מקציצות חומוס. נפלא. שאלה – אם יש לי קמח כוסמין אני גם צריכה 2 כפות? תודה לך

    1. עינת שגיא

      תתחילי עם כף קמח, ואם תראי שהתערובת לא נדבקת, תוסיפי עוד כף
      בהצלחה 🙂

  12. ליזה

    ענת ,יצא ממש טעים !!! ממש עכשיו אוכלת ,תודה רבה

  13. אורטל

    האם אפשר להשתמש בחומס קפוא? ולהשרות רק 12 שעות?

    1. עינת שגיא

      חומוס קפוא כבר מבושל
      את פשוט יכולה להשתמש בו
      אין צורך להשרות אותו

  14. מורן

    במה אפשר להחליף את פירורי הלחם ושיבולת השועל??

  15. דפנה

    תשמעי עינת יצא מעדן. קריספי וממש בטעם פלאפל. טיפה רבתי עם המוט בלנדר אבל יצא טעים.
    דפנה

  16. שלומית

    הכנתי יצא נהדר טעים מאוד

  17. מיכל

    מצוין! מומלץ בחום רב!

  18. קרן

    שלום,
    האם צריך לבשל את החומוס לפני הטחינה?
    אודה לתגובה מהירה.

    קרן

    1. עינת שגיא

      אפשר. אבל אפשר גם בלי לבשל
      מה שחשוב הוא שהגרגירים יהיה אחרי השריה של 24 שעות

      1. קרן

        המון תודה על התגובה המהירה, החומוס כבר הושרה מעל 24 שעות אז אני רצה להכין

  19. אוליאנה

    אין לי פירורי לחם כוסמין ללא תוספות אפשר להחלוף לפירורי לחם רגיל
    ?

  20. אני

    אין לי מטחנה…מה אם בלנדר???

  21. ronit

    עינת, זה מתכון נפלא ומיוחד בטעמו!! (לרגעים מזכיר טעם של פלאפל)
    אני אוהבת מתכונים פשוטים להכנה וטעימים (-:
    כמה שהוא פשוט – ככה הוא טעים!! תודה רבה ושיהיה לך שבוע נפלא

  22. ronit

    וואו! נראה מעולה, חייבת לנסות! (-:

  23. רחלי

    הכנתי בשבת ונטרף בעודו חם……. מתכון מוצלח מאוד!

  24. רותי אטל

    הכנתי ביום שישי ואכלתי עם סלטים, טחינה ופיתה קטנה מקמח מלא, הקציצות יצאו טעימות להפליא ונימוחות בפה, ממש תענוג 🙂

כתיבת תגובה