כוס עדשים חומות לפני השריה – להשרות למשך 24 שעות
חצי בצל סגול קצוץ
גזר קצוץ
שן שום קצוצה
2 כפות שומשום מלא
2 כפות שמן זית
כפית וחצי מלח, פלפל שחור גרוס
הרוטב –
2 בצלים קצוצים
כ-15 עגבניות שרי חצויות לרבעים
כף שמן זית
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
מכינים קציצות
מעבירים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים
טוחנים הכל עם בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה
מחממים תנור ל-200 מעלות
מכינים קציצות שמנות ועגלגלות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
אופים בתנור 20 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות
מכינים רוטב
מחממים את השמן במחבת נון סטיק
מוסיפים בצל ומערבבים, מכסים ומטגנים עד הזהבה, מערבבים מדי פעם, ואם יש צורך מוסיפים כף מים
כשהבצל מזהיב מוסיפים תבלינים ועגבניות שרי ומערבבים
ממשיכים לבשל כמה דקות נוספות ללא מכסה, אם צריך, מוסיפים כף מים מדי פעם
צפיות 2,245
לפוסט הזה יש 23 תגובות
בוקר טוב עינת
מאוד רוצה להכין
אבל במתכונים של עדשים לא מבושלות באתר
לא יוצא לי טוב
למה?(לא בגלל שלא הנבטתי נכון?)
איך העדשים מתרככים באפייה?
לא הולך לי (לא מתרככים ולא אכילים )
אשמח לטיפים איפה הטעות שלי פה.
שאוכל להצליח הפעם
תודה ויום טוב
היי עינת. העדשים לא אמורות להתרכך ולהגיע למרקם של עדשים מבושלות.
הכנתי על המחבת, קציצות מצויינות!! תודה לך 🙂
היי עינת 🙂
אני מאוד רוצה להכין את הקציצות , יש לי עדשים ירוקות .
יש אפשרות להכין איתם ? אם כן כמה זמן נידרש להשרות אותם ?
הי אילנית
כן, אפשר עם עדשים ירוקות. השריה של 12-24 שעות.
האם ניתן לבשל את העדשים לפני במקום להשרות?
עקרונית כן, אבל תצטרכי להוסיף חומר מדביק לקציצות
כמו קמח חומוס או קמח עדשים
הי עינת
כמה קציצות יוצאות על פי הכמות של המתכון ?
תודה
שיר
הי שיר. בין 9 ל-12. תלוי בגודל שלהן.
היי עינת
עשיתי את המתכון ללא סומסום עם כף טחינה. הקציצות לא נדבקות טוב, הם טיפה התפרקו לי בתנור. למה זה?
מאוד מוזר. הן אמורות להיות יציבות מאוד
השתמשת בעדשים מושרות או מבושלות ?
היי, אפשר להשתמש גם בעדשים ירוקות/שחורות או שחייב חום?!
אפשר 🙂
עינת,
אפשר להקפיא את הקציציות ללא הרוטב?
כן. בהחלט
עינת היקרה
טעים מאד ולא מסובך תודה
איזה יופי 🙂 תודה מירי!
עשיתי מזה פלאפל יצא מעולה
תודה רבה
מעולה! תודה הדס 🙂
עינת לא צריך לבשל את העדשים ואת הגזר ? אפשר לאכול אחרי התנור בלי הרוטב?
הי סנדרה. לא צריך לבשל את העדשים ואת הגזר
ואפשר בהחלט לאכול גם בלי הרוטב
הי עינת,
הכנתי את הקציצות, התערובת מאוד טעימה וכמובן גם הקציצות,
אבל הן נדבקו לי לנייר האפיה ונשארו רכות ולא כל כך במרקם ובמראה של קציצה.
מה אני יכולה לעשות בפעם הבאה?
עקבתי אחרי ההוראות ונראה לי שעשיתי ככתוב,
תודה רבה, שבוע טוב,
אלינוי
הי אלינוי. אם עשית בדיוק כמו שכתוב לא צריכה להיות בעיה
אם הן נדבקו לנייר האפייה כנראה שהתערובת היתה רטובה מדי
צריך לבדוק לפני שמכניסים לתנור
ואם התערובת רטובה מדי, להוסיף משהו שיספוג, כמו למשל דגן מבושל או פירורי לחם או קוואקר