קציצות עדשים וחומוס

קציצות עדשים וחומוס

16 קציצות לא קטנות

בצל קטן קצוץ
בצל קטן נוסף קצוץ
גזר קצוץ
כוס עדשים חומות יבשות
כוס גרגירי חומוס מבושלים – כוס לאחר בישול
חופן אגוזי מלך
כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/4 כפית פפריקה חריפה/מתוקה
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית כמון
כף שמן זית לטיגון
כף שמן זית נוספת
כף רוטב סויה איכותי

משרים את העדשים למשך לילה

מטגנים בצל אחד במעט שמן עד הזהבה
מוסיפים גזר וממשיכים לטגן 5 דקות

בקערה מערבבים את כל החומרים יחד
טוחנים עם בלנדר מוט

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

אופים 20 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות

לפוסט הזה יש 10 תגובות

  1. נטלי טורץ

    כמה חלבון יש בסהכ ב16 קציצות?

  2. שוש

    האם אפשר להשתמש גם בעדשים שחורות?

  3. ענבל

    הי עינת, עדשים חומות זה שונה מעדשים ירוקות? לפעמים לא ברור לי מה זה מה, ואולי זה אותו דבר. בכל אופן, למתכון הזה אפשר גם עם עדשים ירוקות? תודה

  4. רונית

    האם מבשלים או משרים את העדשים?

    1. עינת שגיא

      כתוב במתכון "משרים את העדשים למשך לילה" 🙂

  5. דינה

    הי,
    האם אפשר להשתמש בקמח חומוס וקמח עדשים כתומות במקום הקיטניות עצמן?
    תודה:)

    1. עינת שגיא

      הי דינה, אני לא ממליצה. זה יכול לצאת מאוד מאוד דחוס.
      בנוסף, זה גם הרבה פחות מזין 🙂

  6. ז׳וזט

    מה מקשר את הכל? אני לא רואה בחומרים לא טחינה ולא ביצים איך הכל מתאחד? ושאלה שניה האם אפשר להחליף חומוס בשעועית לבנה מבושלת?
    תודה

    1. עינת שגיא

      השילוב של העדשים, החומוס והאגוזים קושרים הכל.
      אפשר להחליף את החומוס בשעועית לבנה.

כתיבת תגובה