2 בצלים קצוצים
גזר מקולף וקצוץ
פלפל צהוב קצוץ
שן שום קצוצה
כוס ורבע קינואה מבושלת
כוס ורבע עדשים כתומות מבושלות
2 כפות קמח חומוס
3 כפות טחינה גולמית מלאה
מלח
פלפל שחור
קצת פפריקה חריפה
טוחנים במעבד בצלים, גזר, פלפל, שום, קינואה ועדשים
מעבירים לקערה וממשיכים לטחון עם בלנדר מוט
מוסיפים תבלינים, קמח חומוס וטחינה ומערבבים
מחממים תנור ל-180 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-30 דקות או עד שהקציצות משחימות
צפיות 3,346
לפוסט הזה יש 22 תגובות
במה אפשר להחליף תכינה? רציתי להכין לביתי שאלרגית לשומשום.
אפשר להחליף את הטחינה בשקדים או אגוזים טחונים. תתחילי מ-2 חופנים, ואם תראי שצריך עוד, אז תוסיפי.
הקציצות לא משחימות לי. הן נשארות מוצקות ויפות אך עם אותו צבע כמו של העיסה
הי מאיה, יכול להיות שבתנור שלך את צריכה להעלות טיפה את הטמפ'.
או אולי לבדוק האם התבנית רחוקה מדי מגוף החימום.
האם ניתן להחליף את העדשים הכתומות בירוקות או חומות?
אפשר, אבל זה ישפיע על התוצאה. יש להן טעם אחר ומרקם אחר מכתומות.
למה צריך ירקות קצוצים אם טוחנים אותם?
כדי שיהיה ניתן לטחון אותם עם בלנדר מוט
אם את משתמשת במעבד מזון, אין צורך לקצוץ אותם
אם אין לי פלפל? אפשר לוותר עליו, או לשים במקומו קישוא?
כן. או גזר
לא צריך לשמן את התבנית? או את נייר האפייה?
אם משתמשים בנייר אפייה אין צורך לשמן
טיפ לקציצות מתפרקות:
את העדשים רצוי להשרות לפני ולא לבשל כלל, או לבשל בישול קצר מאוד (4-5 דקות).
הבישול המלא אמנם מרכך מאוד את העדשים, אבל הורס את העמילן שבעדשים, שהוא הרכיב ש'מדביק' את הקציצות.
תודה על המתכונים הנפלאים!
תודה רבה על המתכון ועל שלל מתכונים אחרים (שאני לא יודעת איזה להכין קודם..)
פשוט טעים!!!
הכנתי רוטב עגבניות ליד והלך ממש טוב ביחד..:)
לא היה לי פלפל צהוב אז השתמשתי באדום והלך טוב..
העיסה יצאה לי קצת רטובה (אבל זה כנראה בגלל שבישלתי את הקינואה ביותר מדיי מים) אבל אחרי האפייה זה הסתדר (הקציצות קצת התפרקו אבל עדיין היו סופר טעימות!).
תודה!
אם אין לי קמח חומוס ? 🙁
כל קמח אחר יעשה את העבודה
הכנתי אותן בתנור, גם אני לא הבנתי שכוס ורבע עדשים זה אחרי הבישול
חבל להתקמצן בהסברים
חוץ מזה הן מתפרקות בטירוף שום דבר ל מחזיק אותן בתור קציצה
אוקיי חוזרת בי בסוף הן החזיקו איכשהו
מרגריטה- תודה על ההארה (לגבי כמות מבושלת ). אני גם תמיד חושב שזה הכמות הגולמית ואולי זו הסיבה שזה לא יצא לי משהו (כך אני מקווה). יוצא לדרך , אעדכן.
ממש טעימות. הכנתי מחצי כוס עדשים וקינואה לא מבושלות
אחרי שיצאה כמות ענקית הבנתי שכוס ורבע זה כמות מבושלת.מי יודע כמה לקחת לא מבושלת?
ומה אני עושה עם הדבר שיצא שלא לענין:-(
ממש, אבל ממש, אבל ממש טעימות …
ועם זאת, חלקן קצת מתפוררות כשניסיתי להוציא אותם מהמגש …
אבל הטעם שלהם שווה את זה 🙂
תודה