קציצות טבעוניות מעדשים כתומות וקינואה

קציצות עדשים כתומות וקינואה

2 בצלים קצוצים
גזר מקולף וקצוץ
פלפל צהוב קצוץ
שן שום קצוצה
כוס ורבע קינואה מבושלת
כוס ורבע עדשים כתומות מבושלות
2 כפות קמח חומוס
3 כפות טחינה גולמית מלאה
מלח
פלפל שחור
קצת פפריקה חריפה

טוחנים במעבד בצלים, גזר, פלפל, שום, קינואה ועדשים
מעבירים לקערה וממשיכים לטחון עם בלנדר מוט
מוסיפים תבלינים, קמח חומוס וטחינה ומערבבים

מחממים תנור ל-180 מעלות

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-30 דקות או עד שהקציצות משחימות

לפוסט הזה יש 22 תגובות

  1. клара

    במה אפשר להחליף תכינה? רציתי להכין לביתי שאלרגית לשומשום.

    1. עינת שגיא

      אפשר להחליף את הטחינה בשקדים או אגוזים טחונים. תתחילי מ-2 חופנים, ואם תראי שצריך עוד, אז תוסיפי.

  2. מאיה

    הקציצות לא משחימות לי. הן נשארות מוצקות ויפות אך עם אותו צבע כמו של העיסה

    1. עינת שגיא

      הי מאיה, יכול להיות שבתנור שלך את צריכה להעלות טיפה את הטמפ'.
      או אולי לבדוק האם התבנית רחוקה מדי מגוף החימום.

  3. מון

    האם ניתן להחליף את העדשים הכתומות בירוקות או חומות?

    1. עינת שגיא

      אפשר, אבל זה ישפיע על התוצאה. יש להן טעם אחר ומרקם אחר מכתומות.

  4. מיה

    למה צריך ירקות קצוצים אם טוחנים אותם?

    1. עינת שגיא

      כדי שיהיה ניתן לטחון אותם עם בלנדר מוט
      אם את משתמשת במעבד מזון, אין צורך לקצוץ אותם

  5. נעמה

    אם אין לי פלפל? אפשר לוותר עליו, או לשים במקומו קישוא?

  6. שוהם

    לא צריך לשמן את התבנית? או את נייר האפייה?

  7. אושרת

    טיפ לקציצות מתפרקות:
    את העדשים רצוי להשרות לפני ולא לבשל כלל, או לבשל בישול קצר מאוד (4-5 דקות).
    הבישול המלא אמנם מרכך מאוד את העדשים, אבל הורס את העמילן שבעדשים, שהוא הרכיב ש'מדביק' את הקציצות.

    תודה על המתכונים הנפלאים!

  8. מתנסה..

    תודה רבה על המתכון ועל שלל מתכונים אחרים (שאני לא יודעת איזה להכין קודם..)
    פשוט טעים!!!
    הכנתי רוטב עגבניות ליד והלך ממש טוב ביחד..:)
    לא היה לי פלפל צהוב אז השתמשתי באדום והלך טוב..
    העיסה יצאה לי קצת רטובה (אבל זה כנראה בגלל שבישלתי את הקינואה ביותר מדיי מים) אבל אחרי האפייה זה הסתדר (הקציצות קצת התפרקו אבל עדיין היו סופר טעימות!).

    תודה!

  9. נעמי

    אם אין לי קמח חומוס ? 🙁

  10. ענבל

    הכנתי אותן בתנור, גם אני לא הבנתי שכוס ורבע עדשים זה אחרי הבישול
    חבל להתקמצן בהסברים
    חוץ מזה הן מתפרקות בטירוף שום דבר ל מחזיק אותן בתור קציצה

    1. ענבל

      אוקיי חוזרת בי בסוף הן החזיקו איכשהו

  11. יואב

    מרגריטה- תודה על ההארה (לגבי כמות מבושלת ). אני גם תמיד חושב שזה הכמות הגולמית ואולי זו הסיבה שזה לא יצא לי משהו (כך אני מקווה). יוצא לדרך , אעדכן.

  12. ליאת

    ממש טעימות. הכנתי מחצי כוס עדשים וקינואה לא מבושלות

  13. מרגריטה

    אחרי שיצאה כמות ענקית הבנתי שכוס ורבע זה כמות מבושלת.מי יודע כמה לקחת לא מבושלת?
    ומה אני עושה עם הדבר שיצא שלא לענין:-(

  14. גלי

    ממש, אבל ממש, אבל ממש טעימות …
    ועם זאת, חלקן קצת מתפוררות כשניסיתי להוציא אותם מהמגש …
    אבל הטעם שלהם שווה את זה 🙂
    תודה

כתיבת תגובה