קציצות עדשים תירס ואורז

קציצות עדשים תירס ואורז

(כ-20 קציצות שמנמנות)

כוס ורבע עדשים יבשות (להשרות למשך 24 שעות)
תירס מקלח תירס טרי שלם
כוס אורז בסמטי מלא מבושל
בצל קצוץ
עוד בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
כף שמן
כפית וחצי מלח
פלפל שחור גרוס

מטגנים בצל אחד בכף שמן עד הזהבה
(את הבצל השני לא מטגנים)

מערבבים את כל החומרים בקערה
טוחנים היטב עם בלנדר מוט, עד לקבלת תערובת חלקה ככל האפשר

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפיה

אופים 20 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות

לפוסט הזה יש 8 תגובות

  1. עפרה

    יש לי עדשים מבושלות, יתאימו במתכון?

    1. עינת שגיא

      פחות.
      אלא אם כן מוסיפים חומרים מדביקים בנוסף

  2. נעמה

    היי עינת,

    האם אפשר להחליף את האורז בקינואה?

    תודה 🙂

  3. סמדר

    שלום!

    כשאת כותבת תירס מקלח טרי, את מתכוונת תירס לא מבושל?

    מחכה לתשובה,
    סמדר

  4. שגית

    טעימות מאוד!

כתיבת תגובה