כוס קינואה לפני בישול
2 כוסות אפונה קפואה
3.5 חופנים תערובת אגוזי מלך ושקדים
2 בצלים קצוצים
2 גזרים גדולים קצוצים
כפית מלח
פלפל שחור גרוס
מבשלים את הקינואה ב-כוס וחצי מים + כפית מלח + כף שמן
מחממים את האפונה הקפואה במחבת עד שהיא מפשירה
טוחנים את האגוזים והשקדים דק-דק
מעבירים הכל לקערה גדולה, מוסיפים ירקות ותבלינים ומערבבים היטב
טוחנים הכל עם בלנדר מוט
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-30 דקות
הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות
צפיות 2,506
לפוסט הזה יש 26 תגובות
כן ירבו מתכונין כאלה!
טעם משובח
וואו! איזה כיף 🙂 תודה רבה!
האם אפשר להכין כיגשהו עם אפונה יבשה במקום קפואה?
הי עינת
השריתי את הקינואה והנבטתי במקום לבשל וויתרתי על הגזר הוספתי כמון וכוזברה טחונים
הקציצות יצאו ירוקות ויפות ואיפלו טעימות יותר יום למחרת לקחת לעבודה ולהשוויץ !!
הי עינת
הכנתי את הקציצות ללא הגזר , השקדים והאגוזים (כי לא היה לי). לאחר שהתקררו היו יותר טעימים.למחרת לארוחת צהריים בעבודה עם טחינה היה טעים מאוד
תודה
איזה כיף 🙂 תודה !
כן, בוודאי. אבל קחי בחשבון שחלק מהערך התזונתי "בורח" למים…
היי , אפשר להפשיר את האפונה במים רותחים?
תודה אורליה 🙂
לדעתי זה יכול לעבוד עם שקדיה / טחינה. אבל לא ניסיתי בעצמי.
עינת יקרה, תתחדשי על האתר, תודה על המתכונים המתוארים בקפידה 🙂 שקדיה/ טחינה יכולים להחליף את האגוזים הטחונים?
הכנתי לי ולבעלי חיים גבעתיים כארוחת ערב קלילה היה טעים מאוד ניגבנו את זה בטחינה יצא מדהים.
נראה נפלא!
אם אני רוצה להשתמש באגוזים שנטחנו בחנות – כמה לשים?
תתחילי מ-2-3 כפות ותראי איך התערובת מתנהגת
האתר מרתק!
אשמח למתכון של מרק אפונה.
יצא מעולה !
תודה רבה !
תודה ריקי 🙂
האם אפשר לאפות חצי מהכמות היום, ואת החצי השני לשמור במקרר ולאפות מחר?
תודה
הי ריקי, עדיף לאפות את הכל ולהקפיא אותן מוכנות
ניסיתי את המתכון יצא טעים אבל קשה היה להפוך . הקציצות מתפוררות מעט.
טחנת הכל עם בלנדר מוט ?
אני נעזרת במקלחיים בצורת תרבד כדי להפוך
הנה קישור
http://1pami.co.il/–13876
מה עם הבצל והגזר??
כתוב "מעבירים הכל לקערה" 🙂
הוספתי את המילה "ירקות" כדי שיהיה יותר ברור
תודה !
ב"ה
נשמע טוב
אפשר לוותר על האגוזים?
לא כל כך, הם מדביקים את הכל יחד 🙂
טעים – כמובן. תודה!
תודה עדי 🙂