שטרודל במילוי פקאן דובדבן וקינמון

שטרודל במילוי פקאן דובדבן וקינמון

1/4 כוס מים
מיץ מלימון קטן שלם
2 כפות סילאן ללא תוספת סוכר
כפית מייפל טבעי
+ כף מייפל למריחה
10 דובדבנים מגולענים וחתוכים
2 חופנים פקאנים שבורים גס
2 מקלות קינמון
כ-5-10 דפי אורז

שטרודל במילוי פקאן דובדבן וקינמון

מכינים את המילוי –
מרתיחים מים מיץ לימון וסילאן
מוסיפים דובדבנים ומבשלים כמה דקות
מוסיפים פקאנים וקינמון
ומבשלים כחצי שעה
מוסיפים כפית מייפל, מערבבים
מסננים את הנוזלים שנשארו ומצננים

מחממים תנור ל-200 מעלות

מכינים את דפי האורז –
מרטיבים מעט דף אורז
מוציאים ומניחים בצלחת
מניחים 2 כפיות תערובת באמצע הדף
ומקפלים לצורה הרצויה (אפשר משולש, אפשר "סיגר", או איזו צורה אחרת שתרצו)
מניחים בתבנית על נייר אפיה

ממשיכים עם שאר דפי האורז עד שנגמר המילוי

כשכל דפי האורז המקופלים בתבנית, מורחים מלמעלה מייפל
(כף מייפל תספיק אפילו ל-10 דפים)
ומכניסים לתנור ל-20 דקות

לפוסט הזה יש 8 תגובות

  1. ורד

    הכנתי יצא טעים, במקום הדובדבנים שמתי תפוחים

  2. נורית

    מה עושים כדי שדפי האורז הממולאים לא יידבקו אחד לשני ?

    1. עינת שגיא

      לא מניחים אותם צמודים אחד לשני 🙂
      אין מה לעשות לצערי, הבצק שלהם דביק

  3. שיר

    נראה מעולה

  4. מיה גל

    נראה נפלא!
    מעולם לא חשבתי להכין משהו מתוק בדפי אורז…
    מניחה שאפשר עם אגוזי מלך ואגבה, זה מה שיש לי בבית כרגע 🙂

כתיבת תגובה