בצל סגול קצוץ
כ-30-40 עגבניות שרי (או 6-8 עגבניות רגילות. אני פשוט מעדיפה שרי…)
כפית מלח + 1/2 כפית מלח נוספת
פלפל שחור גרוס
כפית בזיליקום יבש
כף סילאן ללא תוספת סוכר
כף חומץ תפוחים טבעי
מיץ מחצי לימון
1/2 כוס קמח עדשים
1/2 כוס מים
מטגנים בצל בשמן עד הזהבה
מוסיפים סילאן וכפית מלח ומערבבים
בינתיים חותכים את העגבניות לרבעים
כשהבצל מוכן מוסיפים את העגבניות
יחד עם מיץ לימון, חומץ, 1/2 כפית מלח ותבלינים
מערבבים, ומבשלים עד שמתקבל רוטב עגבניות סמיך
מערבבים את קמח העדשים עם המים עד שאין גושים
(אני מערבלת בבלנדר קטן. יותר מהיר)
כשרוטב העגבניות מוכן, יוצקים לתוכו את תערובת העדשים
מכסים את המחבת וממשיכים לבשל עד שה"חביתה" מתייצבת
צפיות 2,856
לפוסט הזה יש 10 תגובות
היי עינת
השקשוקה יצאה אוד טעימה גם בלי הסילאן והחומץ .
יש לך רעיון איך להסיר קליפה מעגבניות השרי?
(לא מסתדר לי עם הקליפה)
תודה מראש.
או לטחון עם בלנדר מוט לפני שמוסיפה קמח עדשים, או להשתמש בעגבניות רגילות ולקלף.
בוקר טוב עינת
מה דעתך?
בלי סילאן ובלי חומץ תפוחים
עם עגבניות רגילות או שרי?
יצא גם עם טעם?
תודה מראש
ויום נפלא.
בהחלט 🙂
היי עינת
שאלה
כמה זמן לוקח לרוטב העגבניות להיות סמיך ?
הוא כבר רבע שעה דליל מימי.
תודה מראש.
היי. הרוטב עצמו לא אמור להיות סמיך, כי הוא רוטב. הייתי נותנת לו חצי שעה לפני שמוסיפה את תערובת העדשים.
היי עינת
הכנתי יצא טעים מאוד
אך נשרף לי הנוזלים התאדו מהר ניהיה יבש.
מה לעשות לפעם הבאה ? שזה עוד מעט.
תודה מראש על התמיכה.
היי עינת. בפעם הבאה פשוט להוסיף כף או שתיים מים. או להשתמש בלהבה קטנה יותר.
בוקר אור עינת
אם מוותרת על חומץ התפוחים?
יצא גם טוב מבחינת טעם ומרקם?
תודה מראש על התשובה .
בהחלט. אפשר להשתמש באיזה רוטב עגבניות שאוהבים.