תבשיל ירקות וחומוס

תבשיל ירקות וחומוס

מצרכים:
בצל קצוץ
פלפל אדום חתוך לקוביות גדולות
חציל חתוך לקוביות
2-3 שיני שום קצוצות גס מאוד
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים או מהקפאה
מלח, פלפל, כמון, פפריקה חריפה

אופן ההכנה:
מטגנים קלות בצל בכף שמן
כשהבצל טיפה מתרכך/מזהיב, מוסיפים פלפל אדום, וממשיכים לטגן כ-5 דקות
כשהפלפל מתרכך מוסיפים חציל
וממשיכים לבשל כ-10 דקות, או עד שהחציל מתרכך
מערבבים כל הזמן כדי שלא ידבק
אם צריך, מוסיפים כף מים מדי פעם
מוסיפים  שום
כשכל הירקות התרככו, מתבלים
מוסיפים גרגירי חומוס ומערבבים
מבשלים הכל יחד 10 דקות נוספות

לפוסט הזה יש 9 תגובות

  1. עינת

    המשך לשאלה לקודמת
    התכונתי רק לגבי החומוס לא לכל התבשיל .

    1. עינת שגיא

      כתוב – 10 דקות נוספות. גרגירי החומוס כבר מבושלים אז אין צורך לבשל הרבה זמן.

  2. עינת

    היי עינת
    כמה זמן צריך לשים על הגז
    (להבה גדולה כן?)
    לא מונבטים
    שעה וחצי לחצי כוס לא יספיקו ?
    ולכוס חומוס כמה זמן מינימום עד שאראה תוצאה טובה לשימוש?
    תודה מראש שוב.

    0

  3. עינת

    היי עינת
    אני מאוד רוצה להכין חומוס בבית בשביל המתכונים הנפלאים שבאתרך
    העיניין הוא שלא מתרככים כמו שצריך
    אין לי סיר לחץ ולא רוצה להשתמש בסודה לשתייה
    (האם הנבטה עוזרת גם לריכוך יותר מהיר)?
    אני משרה לילה אפילו יום שלם שמה על הגז בסיר בינוני או סיר גדול עם מים שמכסים
    והתוצאה כאמור מאכזבת
    לא באלי לוותר מה ניתן עוד לעשות כדי להצליח ?
    תודה מראש על המענה.

    1. עינת שגיא

      היי עינת. ככה בדיוק אני מכינה. הם לא מתרככים לגמרי אף פעם. כמה זמן את מבשלת אותם?

  4. יסמין

    יצא מעולה!!!!!
    תודה רבה!!!

  5. אני

    איזה טעים יצא ליייי…אני אפיתי את הירקות במקום לאדות:)))

כתיבת תגובה