תבשיל כתום של כוסמת בטטה, גזר ועדשים כתומות

תבשיל כתום של כוסמת בטטה, גזר ועדשים כתומות

חצי כוס כוסמת

חצי כוס עדשים כתומות

בצל קצוץ

בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות

גזר גדול חתוך לקוביות קטנות

3-4 שיני שום קצוצות

כף שמן זית

מלח, פפריקה חריפה, כורכום

מבשלים את הכוסמת כמו פסטה – מרתיחים מים, מוסיפים את הכוסמת, מבשלים כ-15 דקות, עד שהכוסמת מתחילה להתבקע. מסננים ושוטפים במים קרים.

מבשלים את העדשים – שמים את העדשים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 3-4 דקות לאחר הרתיחה. מסננים.

מאדים בסיר בכף שמן בצל בטטה גזר ושום, עם מכסה סגור. לאחר כ-15-20 דקות מוסיפים 2 כפות מים ואת התבלינים ומערבבים.

מערבבים הכל יחד – כוסמת, ירקות ועדשים.

מכסים את הסיר ומניחים בצד לרבע שעה.

לפוסט הזה יש 27 תגובות

  1. עינת

    היי עינת
    בבישול הכוסמת בנפרד(בהתחלה ) כמה מים עליי להוסיף ללחצי כוס כוסמת
    ובמידה ומבשלת פחות כוסמת (נגיד רבע כוס )
    האם צריך להפחית במים ואם כן כמה מים לרבע כוס כוסמת
    שלא יצא דייסתי מידי ?
    תודה מראש על התגובה .

    1. עינת שגיא

      היי עינת. זה לא משנה כמה מים, בכל מקרה מסננים אותם.

  2. עינת

    היי עינת

    סיימתי הרגע את התבשיל
    טעים ופשוט להכנה
    אך כשבישלתי את הירקות בסיר נדבקו לתחתית
    האם להוסיף מים כבר בשלב הירקות לפני התבלינים והמים
    כמה מים להוסיף ? לפני ה2 כפות שמוסיפה אחר כך?
    תודה מראש.

    1. עינת שגיא

      היי עינת. כן, אם את רואה שהירקות נדבקים, את יכולה להוסיף את המים לפני.

  3. רוית

    ממש ממש טעים!! ויחסית פשוט להכנה. כיף שיש מתכונים כאלה, במיוחד עם היתרון הבריאותי

  4. ביאנה

    מעולה! קל, מהיר להכנה וטעים מאוד, גם בן השנתיים שלי טרף!

  5. שגית

    מתכון מצוין. טעים מאוד

  6. דניאל

    הי עינת,

    לאחר כרבע שעה של אידוי הירקות התרככו והתבשיל נהיה די עיסתי… זה אמור לקרות או שטעיתי בדרך?

    1. עינת שגיא

      הי דניאל, הכנתי את המתכון הזה לפני 5 שנים בערך, אז קשה לי לזכור 🙂
      אבל בתמונה רואים שזה לא עיסתי, אז משהו בדרך כנראה לא היה מדויק

  7. ענת

    הי עינת,

    האם את יכולה לציין כמויות של תבלינים? אני די חדשה בתחום ולא יודעת להעריך , וגם האם זה יוצא חריף עם הפפריקה החריפה? יש לי בעיה עם תבשילים חריפים…

    תודה, ענת.

    1. עינת שגיא

      הי ענת, את הפפריקה החריפה את יכולה להחליף בפפריקה מתוקה
      לגבי כמויות – תתחילי מכפית מלח, ורבע כפית מכל אחד מהתבלינים האחרים

  8. אפרת

    ב"ה.

    הכנתי לפני שעתיים בערך,

    מרוב שיצא טעים, הסיר ריק עכשיו 🙂

    תודה!

  9. טל

    הכנתי ויצא טעים טעים!! תודה 🙂
    כמה קלוריות בערך למנה?

    1. עינת שגיא

      תודה טל 🙂 כיף לשמוע
      לגבי קלוריות – אין לי מושג. אני לא סופרת

  10. מיכל

    אפשר גם עדשים שחורים?

  11. גלית

    מנה מעולה! תודה 🙂

  12. רחל דיאמנט

    כמה פשוט להכנה ככה טעים, טעים, טעים!

  13. עמית

    היי
    האם מדובר בכוסמת ירוקה ( שזה מה שיש לי בבית) או חומה קלויה ?
    תודה

  14. רוית

    נראה טעים.
    אני רוצה לנסות.
    אך לגבי זה:
    "מאדים בסיר בכף שמן בצל בטטה גזר ושום, עם מכסה סגור. לאחר כ-15-20 דקות מוסיפים 2 כפות מים ואת התבלינים ומערבבים."

    זה לא יישרף? אין נוזלים.

    1. עינת שגיא

      בודקים מדי פעם, אם צריך, אפשר להוסיף כף מים
      אבל הירקות מוציאים נוזלים

  15. מיכל שקד

    שלום עינת,

    מה קרה למרשמים? בכולם מוסבר רק איך לבשל את הכוסמת ושום דבר על התוספות…..

כתיבת תגובה