תבשיל שומר ועדשים חמצמץ וטבעוני

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

 

שומר קטן קצוץ (או חצי שומר גדול)

בצל קצוץ

כוס עדשים מונבטות או מבושלות

כף שמן זית

לימון

שן שום

צרור פטרוזיליה

מלח, פלפל גרוס

 

מאדים את הבצל והשומר בשמן (אש קטנה, סיר מכוסה)

מערבבים מדי פעם

כשהם מתרככים מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים

ממשיכים לאדות (בסיר מכוסה) ומדי פעם מערבבים

בינתיים קוצצים שום ופטרוזיליה, ומוסיפים לסיר

 

כשהבצל והשומר מוכנים (כשהם מתחילים להיות שקופים)

סוחטים לסיר מיץ מחצי לימון

מערבבים, ומכסים בחזרה את הסיר

אחרי 2 דקות בערך, סוחטים פנימה את חצי הלימון השני

מערבבים, ומכסים בחזרה את הסיר

 

אחרי עוד 2-3 דקות מוסיפים את העדשים

מערבבים היטב, מכבים את האש ומכסים שוב את הסיר

מניחים ל-5 דקות

 

ואוכלים בהנאה מרובה!!

 

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. יסמין

    הי עינת
    הכנתי עכשיו את מתכון. יצא טעים אבל העדשים יצאו כמו דייסה כאלה. הכנתי עם עדשים אדומים.
    האם זה מתאים?

    1. עינת שגיא

      אם יצא טעים, אז זה מתאים 🙂
      אבל לא הייתי ממשיכה לבשל אותן יחד עם השומר
      פשוט להוסיף ולערבב

  2. ש.

    (עוד) מתכון נהדר!

  3. מלכי

    היי עינת ,

    מ ע ו ל ה !!!!

    תודה

כתיבת תגובה