כ-10 תפוחי אדמה אדומים קטנים
3/4 כוס אפונה טרייה (אפשר גם קפואה)
כוס שקדים טבעיים (או כוס קמח שקדים)
כוס מים לשקדים
1/4 כוס מים לאפונה
מלח, פלפל שחור גרוס, כורכום
מעט סומק
מחממים תנור ל-200 מעלות
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות
אופים כ-20 דקות
מעבירים למחבת יחד עם האפונה
מוסיפים מלח ופלפל
טוחנים את השקדים דק-דק (ממש לאבקה)
מעבירים לבלנדר, מוסיפים כוס מים ומבלנדרים
** בשלב הזה אפשר לסנן את חלב השקדים שהתקבל כדי שיהיה חלק יותר, או שאפשר להשתמש בקמח שקדים קנוי.
מוסיפים את חלב השקדים למחבת ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם
אם הוא סמיך מדי או לא נוזלי מספיק, אפשר להוסיף מים
אם שומרים שאריות במקרר –
מעבירים למחבת מוסיפים מעט מים ומחממים
צפיות 1,900