אורז ומאש בתנור

[CPD_READS_THIS] צפיות

בצל בינוני קצוץ

כף גדושה רסק עגבניות ללא סוכר וללא תוספים

עגבנייה קצוצה

חופן פטרוזיליה קצוץ

כוס אורז בסמטי מלא

1/4 כוס מאש

3 כוסות מים

מלח פלפל, מעט פפריקה חריפה, מעט כמון

זץ לימון

לטגן בצל להזהבה

להוסיף רסק עגבניות ולערבב דקה-שתיים

להוסיף עגבנייה ופטרוזיליה ולערבב

להוסיף אורז ומאש ולערבב

להוסיף מים. להרתיח

להוסיף תבלינים וזץ לימון

לערבב שוב. לבשל כ- 5 דקות

בינתיים לחמם תנור ל- 160-170 מעלות

להעביר לכלי שמתאים לתנור להכניס לתנור לשעה וחצי

לפוסט הזה יש 15 תגובות

  1. יולי

    הי ענת,
    יצא מעולה!!
    הכנתי עם 3 עגבניות שרי במקום עגבניה, וחצי קופסת רסק עגבניות.
    מכיוון שהיה לי רק שלושת רבעי כוס אורז השלמתי עם כוסמת.
    השריתי גם את האורז וגם את השעועית מאש.

  2. סיון

    היי האם ניתן להחליף את האורז בבורגול גס?

    1. עינת שגיא

      אני מניחה שכן
      רק צריך להתאים את כמות המים

  3. גלית

    מה זה זץ (לימון)?

  4. עינב

    יצא טעייייםםם!! הוספתי גם דלורית, כולל הקליפה (אורגנית כמובן). פשוט משובח.

  5. מלי

    היי עינת,
    רציתי לשאול איזה תפקיד יש כאן לתנור? מה זה מוסיף לתבשיל?
    תודה!

    1. עינת שגיא

      בתנור זה יוצא יותר קריספי
      כשמבשלים בסיר זה יוצא כמו תבשיל רגיל

  6. דליה

    שלום ענת,
    מעוניינת להכין התבשיל אך רוצה לברר: האם משרים קודם האפייה את האורז ואת שעועית המאש? האם מכסים הכלי בתנור? האם במקום אורז בסמטי מלא אפשר אורז ארוך מלא או אחר? תודה.

    1. עינת שגיא

      הי דליה
      לגבי ההשריה – אפשר אבל לא חובה
      אין צורך לכסות את הכלי בתנור
      אפשר להחליף את האורז הבסמטי המלא בכל אורז אחר
      🙂

  7. אורית

    היי, המרקם יוצא רטוב כמו ריזוטו או יבש יותר (אחד אחד)?

    1. עינת שגיא

      הוא יוצא טיפה רטוב, כמו אורז של טבית אם את מכירה 🙂

  8. איילת

    הי עינת
    רציתי לשאול ,למה אפשר להחליף במתכון זה את המאש , אין לי מאש בבית ולא בטוחה אם מוכרים מאש במכולת ?

    1. עינת שגיא

      הי איילת
      אני מקווה שקיבלת את התשובה במייל
      בכל מקרה, אני מוסיפה אותה גם פה
      אפשר להחליף את המאש בכל קטניה אחרת:
      עדשים, חומוס, שעועית וכו'

      בהצלחה

כתיבת תגובה