חצי כוס אורז
חצי כוס עדשים ירוקות
בצל קצוץ
גזר מגורד
חופן אגוזים קצוצים
חופן שקדים קצוצים
כף שמן
מלח, פלפל, כמון
מכינים את האורז – מרתיחים כוס מים, ברתיחה מוסיפים מלח ואת האורז. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 40 דקות
מכינים את העדשים – מרתיחים כוס וחצי, ברתיחה מוסיפים עדשים, ומבשלים 20 דקות, מסננים את הנוזלים שנשארו
מחממים תנור ל-180 מעלות
מאדים בצל בכף שמן עד להזהבה
מערבבים הכל יחד ומעבירים לתבנית אפיה
מכניסים לתנור ל-30 דקות
לערבב כל 10 דקות בערך
יוצא קריספי וטעים
צפיות 3,088
לפוסט הזה יש 6 תגובות
אין כמות של מים בעדשים ואורז בתנור
תודה. תיקנתי
הי עינת, היצטרפתי היום… חיפשתי ברשת לקטנה קציצות עדשים, ונראה שעד שהיא תתעורר כבר לא ישאר
שאלה קטנה וקטנונית (כי מה לעשות לא כולנו נולדנו מאסטר-שף) כשאת כותבת במתכון למעלה "תנור שחומם מראש"- לכמה מעלות את מתכוונת?
תודה רבה
שרית
הי שרית

צודקת! תודה!
הכוונה היא ל-180 מעלות
מיד מתקנת
היי עינת
אחרי ההמבורגר הנהדר שלך, שהכנתי אתמול.. ותמיר אכל ומאוד נהנה גם כן
{את מקשרת ביננו?.. הוא פונה אליך בנפרד וכך גם אני..}
אני רוצה להכין אורז עם עדשים בתנור, יש לי אורז מלא עגול ועדשים שחורות
ושאלתי, האם לבשל עם התבלינים את העדשים{הכמון} או לצרפו לתבנית לפני שמכניסים לתנור?
תודה נורית
הי נורית
עכשיו אני מקשרת
את התבלינים כדאי להוסיף כשמערבבים את האורז והעדשים יחד