½ כוס אורז פרא
½ כוס מאש
סלק בינוני מקולף וחתוך לקוביות קטנות
בצל ירוק קצוץ (רק החלק הירוק)
כפית שמן זית
מלח פלפל
כמון
מיץ מ-2 לימונים
מכינים את האורז – מרתיחים כוס מים בסיר מכוסה, ברתיחה מוסיפים מלח, כפית שמן זית ואת האורז. מרתיחים שוב, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר, ומבשלים כ-45 דקות.
מכינים את המאש – מרתיחים מים, ברתיחה מוסיפים את המאש (לא מוסיפים מלח), מבשלים כ-20 דקות. מסננים. מוסיפים כמון ומערבבים היטב.
מכינים את הסלק – מוסיפים את קוביות הסלק לסיר מלא מים ומביאים לרתיחה. ברתיחה מוסיפים מיץ מ-2 לימונים ומבשלים כ-10 דקות, או עד שהסלק רך. מסננים (אפשר לשמור את מי הסלק לתבשילים אחרים).
מערבבים את האורז עם המאש והסלק. מוסיפים מלח פלפל ובצל ירוק קצוץ ומערבבים שוב.
צפיות 2,005
לפוסט הזה יש 6 תגובות
שלום עינת, רציתי להבין למה את מוסיפה לימון לבישול הסלק?
גם בשביל הטעם וגם כדי לשמור על הצבע שלו
האמת שיש בה הכל, גם חלבונים וגם פחמימות…
בסופו של דבר אכלתי חצי לצהריים כמנה בפני עצמה…
יש פה מתכונים מצויינים !!!
כל הכבוד
תודה רבה קובי 🙂
היי עינת
המתכון הזה זה מנה לבן אדם ? או שזה יותר ממנה?
הי קובי
אם אני זוכרת נכון, יוצאות 2 מנות
אבל זה מאוד תלוי בשאר הארוחות שלך במשך היום, או אם אתה אוכל את המנה הזו בתור ארוחה בפני עצמה או בתור תוספת