מתכון פשוט, בריא וטעים.
מנה מושלמת לארוחת צהריים או ערב קלה ומהירה.
מנה שהיא מקור מצוין לוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. הרוטב עשוי מקשיו, שהוא מקור מצוין לחלבון ושומן בריאים.
אני אוהבת את המתכון הזה כי הוא פשוט מאוד להכנה וטעים מאוד. אני מכינה אותו כשאין לי חשק לבשל 🙂
מצרכים:
בצל בינוני קצוץ
בטטה בינונית
450 גרם טופו
ראש ברוקולי
3 חופנים קשיו
1.5 כפיות מלח
1 כפית כורכום
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
שמן זית
אופן ההכנה:
לטגן בצל בשמן זית עד הזהבה קלה
לקלף את הבטטה, לחתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ ולהוסיף לבצל – לערבב
לפרק את הברוקולי לפרחים קטנים ולחתוך את הגבעולים לגודל של 1 ס"מ ולהוסיף לסיר – לערבב
לחתוך את הטופו לקוביות ולהוסיף לסיר – לערבב
לטחון היטב את הקשיו עם מים עד כיסוי (אני משתמשת בבלנדר נינג'ה קטן וטוחנת כ- 30 שניות, עם הפסקות)
להוסיף לבלנדר כוס מים ולטחון שוב
להוסיף את הקשיו לסיר ולערבב
להרתיח
להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולבשל כ-20 דקות על אש קטנה
הערות וטיפים:
- אפשר להוסיף למנה ירקות נוספים שאוהבים, כמו: כרובית, חציל, עגבניות, קישואים וכו'.
- אפשר להגיש את המנה עם אורז מלא או קינואה, אבל היא משביעה מאוד גם בלי.
- כדאי לוודא שהבטטות קלופות וחתוכות לקוביות בגודל אחיד. זה יבטיח שהבטטות מבושלות בצורה אחידה.
- כדאי לוודא שהברוקולי מפורק לפרחים קטנים. זה יעזור לברוקולי להתרכך בצורה אחידה.
- אני אוהבת את הרוטב סמיך. אבל אם רוצים רוטב דליל יותר, אפשר להוסיף עוד קצת מים.
בתיאבון
לפוסט הזה יש 4 תגובות
היי עינת
תודה רבה על התשובה שלך .
אני טוחנת את הקשיו רק פעם אחת בחנות
האם הכרחי להוסיף לו מים בבית אחרי הטחינה ?
או לא הכרחי?
שאלה נוספת האם ידוע לך מהי הכמות המקסימילית המותרת לאדם אחד בנוגע לטופו?
תודה מראש .
היי עינת. רצוי לטחון שוב את הקשיו עם מים, כדי לקבל קרם. לגבי טופו – אין המלצה אחת גורפת לכולם. כל אדם הוא שונה וזה מאוד תלוי בתזונה שלך.
היי עינת
האם אפשרי ברוקולי קפוא ?
ואם כן האם צריך לבשל אותו לפני הכנת המתכון ?
והאם הכרחי טחינה החוזרת של הקשיו ?
או אפשרי פעם אחת לטחון ?
תודה .
היי עינת. לא ניסיתי עם ברוקולי קפוא. לדעתי אפשרי. ולדעתי הוא כבר מבושל. לגבי הטחינה החוזרת של הקשיו, זה רק כדי שהרוטב יהיה אחיד.