כ-30 ממולאים
6-7 בצלים בינוניים או גדולים למילוי
כוס אורז מלא לפני בישול
2 כוסות בטטה מגורדת (חצי בטטה בינונית)
כ-20 עגבניות שרי קצוצות
בצל קצוץ דק-דק (למילוי)
בצל פרוס לרצועות דקות דקות (לרוטב)
מיץ מחצי לימון
תבלינים לרוטב –
כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/4 כפית פפריקה חריפה
תבלינים למילוי –
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/4 כפית פפריקה חריפה
לעשות חריץ לאורך הבצלים עד האמצע, לשים בסיר, לכסות עם מים ולהרתיח.
להוציא את הבצלים מהמים ולצנן.
לשמור את המים.
כשכבר אפשר לגעת בבצלים, להפריד בעדינות את השכבות.
הרוטב –
מטגנים רצועות בצל בשמן עד הזהבה קלה
מוסיפים עגבניות קצוצות וממשיכים לטגן עד ריכוך מלא של העגבניות.
מוסיפים מיץ לימון ותבלינים ומערבבים.
מועכים את העגבניות והבצל במועך תפוחי אדמה על מנת להוציא מהן את כל הנוזלים.
מוסיפים 2 מצקות ממי הבישול של הבצלים ומערבבים.
המילוי – לערבב אורז וירקות. לשים כף שטוחה מהמילוי בכל שכבת בצל, לגלגל ולהניח בסיר כשהצד הפתוח למטה, לסדר אחד ליד השני בצפיפות.
אם נשאר מהמילוי, להוסיף אותו לסיר בין הבצלים.
לצקת מעל הבצלים את הרוטב ולהטות את הסיר כך שיתפזר באופן שווה.
להרתיח, להנמיך את האש ולכסות הסיר. לבשל במשך שעה.
אחרי שעה על הגז, מכניסים לתנור לשעה נוספת על חום בינוני.
(כדאי לבדוק במשך הבישול אם חסרים נוזלים,
אם כן מוסיפים מים רותחים או ממי הבישול של הבצלים)