חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס מייפל אמיתי או סילאן
כפית קינמון טחון
כוס קוואקר עדין
חצי כוס קמח חיטה מלא
לחמם תנור ל-180 מעלות
מערבבים טחינה ומייפל/סילאן
מוסיפים קוואקר, קמח וקינמון
מערבבים היטב לבלילה אחידה. בשלב מסוים נעשה קצת קשה לערבב עם כף, אז תרגישו חופשי לערבב עם הידיים (אני עוטפת את הידיים בשקיות סנדוויצ' מתכלות)
יוצרים עוגיות עם הידיים או (כמוני) עם מכשיר פלאפל ומניחים בתבנית על נייר אפייה
רצוי להשאיר קצת רווח בין אחת לשנייה, כי הן מתנפחות באפייה
מכניסים לתנור ל-9 דקות בדיוק!!! אחרת הן מתייבשות והופכות לאבן
צפיות 3,191
לפוסט הזה יש 14 תגובות
הי עינת,
האם אפשר להחליף סילאן/מייפל בדבש? או לפחות לשלב ביניהם? במידה וכן אזי באיזו כמות?
מה זה קוואקר עדין?
תודה!
הי דינה
אני טבעונית ולכן לא משתמשת בדבש, אבל אפשר לדעתי להחליף. הכמות היא אותה כמות
קוואקר עדין זה שיבולת שועל גרוסה דק-דק. כתוב על השקית קוואקר עדין או קוואקר דק.
עינת…
הכנתי יצא מעולה… כל כך קל להכנה!
איזה כיף 🙂
תודה!
תודה עינת, כבר נהנינו מסיבוב ראשון של העוגיות וכעת אני מכינה את השני. בפעם הראשונה השתמשתי רק בסילאן ועכשיו שמתי גם מייפל, מעניין אם נרגיש בהבדל. רציתי לשאול האם אפשר להקפיא את העוגיות? ואם לא, כמה זמן הן תשמרנה טריות ללא הקפאה? תודה!
תודה על העדכון שירה 🙂
כיף לשמוע!
לא ניסיתי להקפיא אותן
אבל הן נשמרות יפה שבוע שלם
גיליתי היום את האתר שלך ואני נפעמת! עוד לא יצא לי להכין כלום ודווקא במתכון הזה נראה לי שיש לי הכל בבית. הבעיה היא שיש לי רק קוואקר שלם. אפשר גם איתו? תודה!
הי שירה 🙂
אני שמחה שהגעת!
עם קוואקר שלם זה קצת בעייתי, מכיוון שזמן האפייה הקצר
לא מספיק לרכך אותו
אבל תנסי, מה כבר יכול להיות 🙂
טעיםםםםםםם יאמי מאודדדדד. עשיתי 7דק אפיה כיביתי את התנור והשארתי בפנים יצאו מתקתקות ולחות. אהבתיייי
איזה יופי 🙂
תודה על השיתוף ליאורה 🙂
תשמעי עינת שאת כותבת 9 דקות צריך לעמוד דום ליד התנור. טיפה השתתפו אבל אכילות
נכון! וזו הסיבה שהדגשתי את עניין הזמן.
כמה מגשים שאני שרפתי… 🙂
הי עינת, הבוקר הכנתי את העוגיות ויצאו פשוט מצויינות. השקעתי בקניית מייפל אמיתי טוב ואולי זה עשה את ההבדל עם שילוב טחינה.
מעולה ! 🙂