חטיפוני עדשים

חטיפוני עדשים

* הכמות די קטנה כי זה מה שהיה לי בבית
אבל בהחלט אפשר להכפיל ולשלש…

כמות ל-14 חטיפונים

כוס עדשים חומות מונבטות
2 חופנים שקדים טבעיים
¾ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית זעתר (או להחליף בכמון)

מחממים תנור ל-200 מעלות

טוחנים את השקדים ל"קמח"
מעבירים לקערה יחד עם שאר הרכיבים
מערבבים, וטוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה

יוצרים קציצות קטנות בעזרת מכשיר פלאפל
ומניחים בתבנית על נייר אפיה
** אם לא מכינים בעזרת מכשיר פלאפל, כדאי לדאוג שהקציצות לא יהיו גדולות או שמנות מדי, כדי שיצאו פריכות

מכניסים לתנור ל-10 דקות
הופכים את הקציצות ומכניסים ל-5 דקות נוספות

חטיפוני עדשים

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. אילנית

    היי עינת , באמת ניראה מתכון מעולה , רק השאלה אם ניתן להחליף את השקדים / האגוזים וכו' בקמח אחר ? שהוא לא אגוזיםלמנייהן

    1. עינת שגיא

      היי אילנית. נסי להכין בלי השקדים, זה גם אמור לעבוד.

  2. אילה

    היי
    המתכון ניראה מעולה כרגיל:)
    שאלה לגבי השקדים , האם יש להם תחליפים?

    1. עינת שגיא

      היי. גם אגוזים אחרים יכולים להתאים – בעיקר אגוזי מלך, קשיו או פקאן.

כתיבת תגובה