גירסה1 – מצרכים:
(סיר קטן, כ- 3 מנות)
יום קודם להכין מראש קטניות –
חופן גרגירי חומוס + חופן שעועית העין השחורה + חופן שעועית שחורה
להשרות את הקטניות במים (אפשר ביחד) למשך 8-12 שעות
לאחר מכן, לסנן מהמים ולהשאיר במסננת למשך 8 שעות נוספות
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום פרוסות או קצוצות (אופציונלי)
בטטה בינונית חתוכה לקוביות
כוס אורז בסמטי מלא אורגני
תבלינים: 1/4 כפית פפריקה חריפה, 1/2 כפית כורכום, פלפל שחור גרוס לפי הטעם, 1.5 כפיות מלח
3 כוסות מים
מכינים:
לטגן בצל גדול עד הזהבה
להוסיף שום ולטגן דקה נוספת
להוסיף תבלינים ומים ולהביא לרתיחה
להוסיף בטטה, קטניות ואורז ולהרתיח שוב
להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולבשל כשעה
בינתיים מחממים תנור ל-100 מעלות
מעבירים את הסיר לתנור ומבשלים עד למחרת
גירסה 2 – מצרכים:
כוס גרגירי חומוס מבושלים
כוס שעועית עין שחורה מבושלת
כוס אורז בסמטי מלא אורגני
בצל לבן קטן קצוץ
בצל סגול קטן קצוץ
תבלינים: 1.5 כפיות מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם, 1/4 כפית פפריקה חריפה, 1/2 כפית כורכום
3 כוסות מים
מכינים:
לחמם תנור ל-250 מעלות
מניחים את כל הרכיבים בסיר, מכסים ומכניסים לתנור לשעה-שעתיים
מנמיכים את הטמפרטורה ל-100 מעלות וממשיכים לבשל עד למחרת
לפוסט הזה יש 2 תגובות
שלום,
האם אשאיר על הפלטה עד למחרת, זה בסדר? צריך הגבהה לסיר?
אם הכוונה לפלטה חשמלית, אז אני מאמינה שכן. לא יודעת לגבי הגבהה