חציל וטופו בעגבניות

חציל וטופו בעגבניות

בצל קצוץ
חציל גדול חתוך לקוביות
2 כוסות עגבניות קצוצות
חבילת טופו (300 גרם) – חתוך לקוביות
1.5 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה
שמן זית

לחמם תנור ל-200 מעלות
להעביר את קוביות החציל לקערה להוסיף שמן זית ולערבב היטב כך שהשמן יעטוף את כל הקוביות (לא לשים יותר מדי שמן כדי שלא יהיה ספוג מדי)
להעביר את קוביות החציל לתבנית מרופדת בנייר אפייה ולקלות עד השחמה
לטגן בצל עד הזהבה
להוסיף תבלינים ולערבב
להוסיף עגבניות קצוצות ולבשל כ-10 דקות
להוסיף קוביות חציל וטופו ולערבב
להרתיח, להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולבשל כ-20 דקות

לפוסט הזה יש 5 תגובות

  1. עינת

    היי עינת

    עידכון

    אחרי הבישול יצא טעים
    ובסדר גמור

    תודה רבה על המתכון.

  2. עינת

    בוקר טוב עינת

    החצילים כרגע בתנור הנמכתי קצת טמפרטורה

    והקליפה רכה אבל קצת מפריע לי לאכול אותה לא יודעת למה
    הרמתי טמפרטורה
    יש לך מושג למה הקליפה קצת בעייתית לאכילה אצלי?
    תודה מראש ויום טוב.

    1. עינת שגיא

      היי עינת. יכול להיות שיש משהו בקליפה שאת רגישה אליו, או שזה עניין של מרקם.

  3. עינת

    היי עינת
    אפשרי במקום לשים בתנור קוביות חצילים אפשרי לקלות בתנור חצי חציל ואחר כך לחתוך ?
    פשוט פעם אחרונה שחממתי בזמן כזה בתנור בטמפרטורה הזו קוביות החציל יצאו שרופות מידי בלתי אכילות
    מה דעתך?
    ושאלה כללית אם צריכה לטחון טופו מוצק אם אמעך במזלג גם יהיה טוב מבחינת המרקם?
    תודה מראש על התשובה.

    1. עינת שגיא

      היי עינת. עדיף שתקלי את החציל בקוביות, בטמפ' נמוכה יותר.
      לגבי הטופו – תלוי לאיזה מתכון – אם צריך ממש מרקם 'גבינתי', אז מזלג לא ייתן את אותה תוצאה. אם צריך פירורים, את יכולה במזלג.

כתיבת תגובה