טופו-תירס

טופו תירס

(11 יחידות)

חבילת טופו קשה – מפורר או חתוך לקוביות
2 בצלים קטנים או 1 בינוני – קצוצים
1.5 כוסות גרגירי תירס טרי (ישר מהקלח) (אפשר גם פחות)
1/4 כוס עדשים כתומות
1.5 כפיות מלח גס
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פפריקה מעושנת

מטגנים בצל עד הזהבה
מוסיפים גרגירי תירס ומטגנים 3-4 דקות נוספות תוך כדי ערבוב
מוסיפים תבלינים ומערבבים

טוחנים את הטופו בקערה עד לקבלת מרקם חלק
טוחנים את העדשים במטחנת תבלינים ומוסיפים לטופו
מוסיפים לקערה את הבצל והתירס ומערבבים היטב

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים מעין קציצות בצורת אליפסה ומועכים בין הידיים
(תכלס, אפשר באיזו צורה שרוצים)
מניחים בתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-20 דקות
הופכים בזהירות ואופים 10 דקות נוספות

רצוי להכניס למקרר כשהם עדיין חמימים, כדי שלא יתייבשו

לפוסט הזה יש 3 תגובות

  1. יעל

    תודה רבה!

  2. יעל

    האם במקום לטחון את העדשים ניתן להשתמש בקמח עדשים?
    תודה!

כתיבת תגובה