כוסמת ואפונה עם פלפלים קלויים זיתי קלמטה ושום

 

 

 

 

 

 

½ כוס כוסמת

כוס אפונה קפואה

פלפל אדום

פלפל צהוב

בצל קצוץ

בערך 20 זיתי קלמטה

3-4 שיני שום קצוצות

מלח פלפל

 

מכינים את הכוסמת – מרתיחים מים, ברתיחה מוסיפים ½ כפית מלח ואת הכוסמת. מבשלים כ-15 דקות או עד שהכוסמת מתחילה להתבקע. מסננים ושוטפים טוב במי ברז.

 

קולים את הפלפלים – חותכים את הפלפלים ל"פאות", מניחים בתבנית על נייר אפייה עם הפנים כלפי מטה ואופים כ-20 דקות. מצננים. קוצצים לקוביות של 1סמ.

 

מאדים בצל בשמן עד להזהבה (אש בינונית, סיר מכוסה).

 

מוסיפים את הפלפלים והשום וממשיכים לאדות כ-10 דקות.

 

מוסיפים כוסמת, זיתים ואפונה ומערבבים היטב.

 

מוסיפים מלח, פלפל ומערבבים שוב

 

** אפשר גם לאכול בתור סלט קר ולהוסיף ירקות טריים ורוטב טחינה ביתי

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. עדי

    יוצא טוב!(:

    1. עינת שגיא

      🙂 תודה על השיתוף עדי
      !!אפשר גם לאכול קר בתור סלט עם רוטב טחינה ביתי…. יוצא יאמי

כתיבת תגובה