1/2 כוס כוסמת
1/2 כוס מאש
כף שמן זית
בצל קצוץ
2-3 עגבניות בשלות קצוצות
מלח פלפל
מבשלים את הכוסמת כמו פסטה. מסננים ושוטפים.
מבשלים את המאש במים עד לריכוך, בערך 15-20 דקות. שלא יתפרקו.
מאדים בצל בשמן עד שהופך לשקוף. מוסיפים עגבניות וממשיכים לאדות עד שהנוזלים מתאדים כמעט לגמרי.
מוסיפים תבלינים.
מוסיפים פנימה את המאש והכוסמת ומערבבים היטב.
מבשלים הכל יחד עוד כ-5 דקות.
צפיות 4,193
לפוסט הזה יש 11 תגובות
המתכון נהדר. השרתי הנבטתי ואז בידלתי.
נשארתי כרגע בלי כוסמת, האם אפשר להחליף בין כוסמת לקינואה?
תודה שרית 🙂 כן, אפשר להחליף בקינואה. אפשר גם אורז מלא
היי עינת
הכנתי את המתכון
אך בסיום הכוסמת יצאה עיסתית יש לך מושג למה?
תודה מראש
או שהיו יותר מדי נוזלים, או שבישלת אותה יותר מדי זמן.
היי עינת
כשאני מבשלת את שעועית המאש הקליפה יורדת
אבל אחרי 20 דקות היא עוד קשה
אני מבשלת עם 3 כוסות מים
על כיריים קטנים
אולי להוסיף עוד מים על כיריים גדולים ?או יש לך רעיון אחר?
אבל מה עושים שהקליפה נפרדת (זה אומר שביא מתפרקת לא?)
תודה לך מראש על העזרה.
היי עינת. יכול להיות ששעועית המאש לא טריה ולכן לא מתרככת. היא מתבשלת מאוד מהר. עוזר עם משרים ומנביטים לפני הבישול. אבל גם בלי זה, היא אמורה להתבשל תוך 20 דקות. זה שהקליפה מתקלפת זה לא נורא. זה קורה.
היי עינת
הכוונה כאן לכוס חד פעמית של מים
או כוס זכוכית
ואם אני משרה ומנביטה את המאש ?
גם אותה כמות?(כי אחרי השרייה או בישול הכמות גדלה)
וגם לגבי הכוסמת (משרה רבע שעה)
כדי לקצר תהליכים אפשר לבשל את שעועית המאש ורבע שעה לפני תום הבישול להוסיף את הכוסמת ?
תודה מראש
מתכון טעים מאוד
היי עינת. אני לא משתמשת בחד פעמי 🙂
הכוונה היא לכוס מדידה רגילה.
לגבי הכמויות – אין כאן חוקים. אפשר לשנות את הכמויות לפי מה שיש בבית.
לא כדאי לבשל את הכוסמת יחד עם המאש. מאוד חשוב לסנן ולשטוף אותה אחרי הבישול, אחרת היא תהיה צמיגית מדי.
הכוונה לכוסמת ירוקה או קלוייה?
כוסמת ירוקה
אחלה מתכון.
טעים ומאוד פשוט להכנה.