כרוב סגול קטן (450-500 גרם) (אפשר גם להשתמש בכרוב סגול/ירוק גדול, יש מספיק מילוי)
2 כוסות מים
מיץ מלימון קטן או ליים
למילוי –
1 כוס אורז מלא לא מבושל
10-15 עגבניות שרי קצוצות
בצל לטיגון – פרוס לפרוסות דקות
+ בצל נוסף קצוץ דק-דק
בטטה קטנה או חצי בטטה (250 גרם) מגורדת (2 כוסות)
שמן זית
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית פפריקה חריפה
סיר שיכול להיכנס לתנור
מרתיחים מים בסיר גדול
מוציאים את ליבת הכרוב ומניחים בתור הסיר
מבשלים כ-10-20 דקות, מדי פעם שופכים עם מצקת מים מתוך הסיר לתוך ליבת הכרוב
מפרידים את העלים ומשאירים אותם בסיר עד שהמים מצטננים קצת
מטגנים בסיר בצל עד הזהבה
מסירים מהאש
מערבבים את חומרי המילוי: אורז, עגבניות, בטטה מגורדת, בצל, תבלינים
ממלאים ומגלגלים את העלים ומניחים בצד
אם נשאר מילוי, מעבירים אותו לתחתית הסיר, על הבצל המטוגן
מניחים מעליו את העלים המגולגלים
מוסיפים לסיר 2 כוסות מים + מיץ לימון
מרתיחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 40 דקות
מחממים תנור ל-180 מעלות
ומכניסים את הסיר לתנור לשעה נוספת