לביבות בטטה וסלק אפויות

לביבות בטטה וסלק אפויות

בטטה בינונית

תפוח אדמה בינוני

סלק גדול

2 כפות טחינה

2 כפות רוטב סויה

5 כפות פירורי לחם כוסמין

פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל

מחממים תנור ל-180 מעלות

מאדים בצל בכף שמן להזהבה

מקלפים ומגרדים בטטה, תפוח אדמה וסלק

מערבבים הכל יחד, יוצרים לביבות על נייר אפיה ומכניסים לתנור ל-30 דקות

לפוסט הזה יש 15 תגובות

  1. אורית

    שלום
    במה אפשר להשתמש במקום רוטב סויה ?

    1. עינת שגיא

      יכול להיות שאפשר לוותר עליו
      צריך לבדוק לאחר שכל התערובת מוכנה ולבדוק אם חסרים נוזלים
      בכל מקרה, הוא גם תורם קצת לטעם
      אז אני מניחה שזה ישפיע על טעם הלביבות

  2. רבקה

    לא כתבת איך מגרדים גס או דק זה מאוד חשוב
    מחכה לתשובה

    1. עינת שגיא

      זה לא ככ חשוב אם את משתמשת במגרדת
      אם את משתמשת במעבד מזון, אולי כדאי לגרר דק

  3. אורנה

    איזה מגוון איזה יופי תודה לך על הכל

  4. אורנה

    תודה רבה עינת קניתי בעצם קמח כוסמין מלא אורגני של חברת "אדמה" אפשר להשתמש בו גם במקום פירורים?

    1. עינת שגיא

      נראה לי שכן. התפקיד של הפירורים הוא רק לתת טיפה אווריריות ללביבות

  5. אורנה

    היי עינת
    את כותבת בחלק מהמרשמים קמח כוסמת ובאחרים פירוי לחם כוסמת זה אותו דבר? קיתי קמח כוסמת ולא מצאתי פירורים…

  6. אורנה

    היי עינת
    את כותבת בחלק מהמרשמים קמח כוסמת ובאחרים פירוי לחם כוסמת זה אותו דבר?

    1. עינת שגיא

      הי אורנה

      אני לא משתמשת בקמח כוסמת. אולי את מתכוונת לכוסמין?
      אם כן, זה לא אותו הדבר
      כוסמין זה סוג של חיטה, רק יותר נוחה לעיכול
      כוסמת היא דגן מסוג אחר

      קמח כוסמין הוא קמח
      פירורי לחם כוסמין – אלו פירורים מלחם שנאפה מקמח כוסמין (קונים אותם מוכנים)
      הנה המוצר שאני משתמשת בו
      http://bit.ly/LiJkZD

  7. חנה

    נראה מוזר שאין ביצים הוספתי אחת ועדוון מתפרקות, הטעם נהדר

    1. עינת שגיא

      הי חנה
      שמחה שאהבת 🙂
      שלי דווקא לא התפרקו. נראה לי שזה תלוי בכמות הנוזלים מהירקות. אבל בכל מקרה הטחינה אמורה להדביק הכל יחד במקום ביצים

  8. עדי

    לכמה אנשים המתכון מספיק?

    1. עינת שגיא

      יוצאות בערך 10-12 לביבות
      תלוי באיזה גודל מכינים אותן

התגובות נעולות.