לביבות כרובית אפויות טבעוניות

 

כרובית קטנה

כרישה בינונית קצוצה

שומר בינוני קצוץ

3 כפות קמח כוסמין מלא (אפשר להוסיף יותר)

מלח, פלפל

 

מבשלים את הכרובית במים כ- 30-45 דקות

מסננים מהמים ומועכים לפירה

(אם יש עוד נוזלים, מסננים)

 

מטגנים כרישה ושומר עד ריכוך

מוסיפים לכרובית ומערבבים

 

מוסיפים קמח ותבלינים ומערבבים

 

יוצרים קציצות שטוחות ומכניסים לתנור ל-30 דקות או עד שהן משחימות

לפוסט הזה יש 19 תגובות

  1. לימור

    האם אפשר להקפיא את הלביבות האלו? ובכלל – איזה לביבות אפשר להקפיא בלי שייהרסו? תודה.

  2. אליענה

    הי עינת,
    נראה מצוין! על איזה חום לאפות בתנור?

  3. טל

    היי עינת
    הכנתי את הלביבות האלו כבר 3 פעמים והן טעימות, קלות להכנה וכיף לנשנש אותן. אחרי שהכנתי עם קמח כוסמין מלא הן יצאו מרירות טיפה, פעם אחרונה הכנתי עם קמח חומוס וזה יצא מצויין!
    חוץ מזה, טיפ לעצלנים כמוני, אפשר לשים את הכרישה והשומר/בצל לא חיים והם כבר יתבשלו בתנור.
    אז תודה רבה על המתכון!!!
    טל

  4. מיכל

    שלום עינת.
    הכנתי.
    התערובת- נראתה בסדר גמור, המרתי לקמח חומוס ובצל אחד.
    הריח מהתנור- נהדר.
    תכל'ס – יצא ישר לפח.בסיום האפיה בעייתי.
    לא ממש ברורה לי הסיבה או הטעות.

  5. מיכל

    שלום עינת.
    באיזה קמח ניתן להמיר את קמח הכוסמין למתכון זה?
    והאם המרה זו שתציעי מתאימי לכל מתכון בו מופיע אצלך קמח כוסמין?

    1. עינת שגיא

      הי מיכל
      כל קמח כוסמין במתכונים שלי אפשר להמיר בקמח חיטה מלא

  6. רוני

    הי עינת,

    קודם כל כמה כייף למצוא כל כך הרבה אפשרויות מגוונות לקציצות צמחוניות. תענוג!

    במתכוני קציצות כמו זה, שכוללים שומר – האם טעמו מורגש? (למי שלא חובב שומר)
    במידה והטעם מורגש, על איזה חלופה היית ממליצה?

    תודה רבה 🙂

    1. עינת שגיא

      תודה רוני 🙂
      גם אני לא אהבתי שומר ולמדתי לאהוב אותו
      בבישול הוא מאבד לגמרי את טעם האניס
      נסי ותבדקי, אולי תתאהבי 🙂
      במידה ולא, את יכולה פשוט להוסיף עוד כרישה
      או אפילו בצל גדול
      בהצלחה 🙂

  7. רחלי

    שאלה אחת ויחידה לי אליךך אנא כיתבי פשוט כמה אפשר לאכול בארוחה כלאמר אם בן אדם רוצה לרזות מעט כמה ומה אפשר לאכול בכל ארוחה אודה לך מאוד אם תיתיחסי ותעני לשאלתי תודה רבה רחלי ושוב תבורכי על היוזמה

    1. עינת שגיא

      הי רחלי
      מצטערת, בלתי אפשרי לתת כמויות שיתאימו לכולם
      כל אחד / אחת והכמויות שמתאימות לו / לה
      מעבר לזה, הכמויות בכל ארוחה תלויות בשאר הארוחות במשך היום
      לכן אני לא כותבת כמויות

  8. tamar

    במה ניתן להחליף את השומר אם לא אוהבים? תודה

  9. מיכל

    לי נראה שאפשר גם בקמח אורז מלא, קמח כוסמת, מה שבא לך, הכל יתפוס

  10. עפרי

    שלום עינת,
    באיזה קמח נטול גלוטן אפשר להשתמש בקציצות במקום הכוסמין? אם אפשר…

כתיבת תגובה