(כ-20 לביבות)
כוס עדשים כתומות
בצל קטן קצוץ – לטיגון
בצל קטן קצוץ נוסף
2 גזרים בינוניים (כ-200 גרם) – מגורדים
שמן זית לטיגון הבצל
4 כפות שמן נוספות
חצי כוס פירורי לחם כוסמין מלא או שומשום מלא (למי שרוצה ללא גלוטן)
1.5 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום
שוטפים את העדשים ומסננים
מעבירים לסיר קטן וממלאים מים רק עד כיסוי העדשים. מביאים לרתיחה.
נותנים למים לרתוח עד שהם כמעט מתאדים לגמרי.
מערבבים כל הזמן כדי שהעדשים יתבשלו באופן אחיד.
כשהמים מתאדים, מוסיפים עוד חצי כוס מים וממשיכים לבשל.
עדיין תוך כדי ערבוב, עד שהמים מתאדים לגמרי.
אם נדבק, מכבים את האש, מכסים את הסיר, ונותנים לו "לשבת" 5 דקות.
מעבירים את העדשים לקערה גדולה
מטגנים בצל אחד עד הזהבה. מוסיפים לקערה.
מוסיפים לקערה גם את הבצל השני והגזרים המגורדים, תבלינים ומערבבים
טוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה
מוסיפים 4 כפות שמן זית ומערבבים שוב
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים לביבות, ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מעבירים לקערית קטנה את פירורי הלחם או השומשום (או גם וגם)
לוקחים לביבה מהתבנית, טובלים אותה בציפוי ומצפים אותה עד כיסוי, ומחזירים לתבנית
כך עושים עם כל הלביבות, או רק חלק, איך שבא לכם
אופים 20 דקות, הופכים בזהירות, ואופים 10 דקות נוספות