מג'דרה כוסמת עדשים עם הפתעות

מג'דרה כוסמת עדשים עם הפתעות

3/4 כוס כוסמת ירוקה 
1/4 כוס עדשים ירוקות 
1/2 כוס תערובת של אגוזי מלך, שקדים, צנוברים וגרעיני דלעת
בצל גדול פרוסת לרצועות דקות דקות
כף שמן זית
כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית כמון

מבשלים את הכוסמת – מרתיחים מים, ברתיחה מוסיפים כפית מלח ואת הכוסמת. מבשלים כ-15 דקות, עד שהכוסמת מתחילה להתבקע. מסננים. שוטפים.

מבשלים את העדשים – (רצוי להשרות את העדשים מספר שעות כדי לקצר את זמן הבישול) מוסיפים את העדשים לסיר עם מים ומבשלים עד שהן מתרככות. מסננים.

את האגוזים והשקדים קוצצים לגודל הרצוי.

מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה (אש בינונית, סיר מכוסה) – מוסיפים כף מים מדי פעם, לפי הצורך.

מוסיפים את העדשים ומערבבים.

מוסיפים תבלינים ומערבבים שוב.

מערבבים פנימה את הכוסמת ואת ההפתעות.

מכבים את האש. מכסים את הסיר, ומניחים בצד ל-10-15 דקות.

לפוסט הזה יש 10 תגובות

  1. שרון

    היי עינת,
    אני לא אוכלת דברים מטוגנים בשמן והתרכובות שאת עושה דווקא מדברות אלי.
    מה את מציעה כתחליף בכל פעם שהכנת התבשיל שלך כוללת טיגון בשמן?

    תודה, שרון

    1. עינת שגיא

      הי שרון
      את יכולה לאדות במים במקום לטגן בשמן

  2. סיגל

    יצא מדהים!

  3. יפית

    היי עינת

    האם אפשר להחליף את הכוסמת בקינואה?

    1. עינת שגיא

      בוודאי
      אפשר גם באורז
      או איזה דגן אחר שאוהבים

  4. נורית וקנין

    למה המתכונים נתקעים באמצע ולא ממשיכים, במתכון של המג'דרה כוסמת עם עדשים, מה זה מבשלים …. מה ההמשך, וכך בעוד מתכונים.

    1. עינת שגיא

      נורית, אני לא מבינה למה את מתכוונת?
      אולי לא נכנסת פנימה לתוך המתכון?
      את צריכה ללחוץ על הכותרת של המתכון כדי לראות את כולו

      1. מיכל שקד

        אנסה שוב, קודם עלתה רק התמונה

  5. רותי אטל

    הכנתי את המתכון אתמול, יצא טעים מאוד וגם מקורי מאוד !

כתיבת תגובה