מרק בטטה

 

 

חתוכים לקוביות:

בצל

בטטה

דלעת

גזר

שורש פטרוזיליה

סלרי ראש

2-3 שיני שום

כפית מלח

פלפל שחור לפי הטעם

 

שמים את הירקות בסיר, מכסים עם מים, מוסיפים 2-3 עלי דפנה.

מרתיחים. ברתיחה מוסיפים מלח ופלפל. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.

מוציאים את עלי הדפנה וטוחנים עם בלנדר מוט.

לפוסט הזה יש 12 תגובות

  1. רונית

    הי עינת, האם צריך לבשל את המרק עם מכסה?

  2. שוש

    לא ציינת את כמות המים שיש להוסיף?

    1. עינת שגיא

      הי שוש, כתוב "מכסים עם מים" כלומר, מוסיפים מים רק עד כיסוי הירקות.

  3. עדנה

    שלום , ענת,

    אין לי כרגע שורש פטרוזליה ושורש סלרי, האם אפשר להחליף בקולורבי?

    גמר חתימה טובה

    1. עינת שגיא

      הי עדנה
      אפשר להשתמש באיזה ירקות שרוצים
      רק קחי בחשבון שזה ישפיע על הטעם ואולי גם על המרקם

  4. אריאל

    היי עינת
    תודה על המתכון

    לא רשמת כמה שמים במרכיבים של כל דבר

    כמה בטטה,בצל וכו'

    תודה

  5. יפעת

    יצא מעולה. הכנתי כמות כפולה והבן שלי אהב!
    טיגנתי את הבצל במעט חמאה לפני המיים.

  6. אירית

    ינוסה!!

כתיבת תגובה