2 בצלים בינוניים/גדולים חתוכים לרצועות
סלק מקולף וחתוך לרצועות
100 גרם רסק עגבניות (קופסה קטנה)
לימון
מומלץ להכין בסיר קטן כדי שהטעם יצא מרוכז
אם מכינים בסיר גדול, רצוי להכפיל את כמות הירקות
לטגן בצל אחד בשמן עד הזהבה
להוסיף מלח פלפל
להוסיף רצועות סלק ולהמשיך לטגן כמה דקות
להוסיף רסק עגבניות ומים ולהביא לרתיחה
ברתיחה להוסיף את הבצל השני + מיץ מלימון שלם
לבשל כחצי שעה
צפיות 3,848
לפוסט הזה יש 21 תגובות
כמה פשוט, ככה טעים.
מדהים אותי שללא אבקת מרק אפשר לקבל טעמים כל כך טובים.
בריא וטעים. תודה על המתכון.
תודה רבה 🙂 שמחה שאהבת
עשיתי.
יצא כל כך טעים.
התחסל כמעט במיידי!
תודה!
איזה כיף 🙂 תודה!
יצא מדהיייייים!!! בהחלט יעבור למחברת המתכונים שלי שאכין באופן קבוע!!!
גיליתי היום שסלק מוריד סוכר ובאמת יצא לי תוצאת סוכר מעולה!!! ( מומלץ לחולי סכרת)
אין על המרק הזה!!! מכינה אותו פעם אחר פעם. (אותו ואת מרק הדלעת)
תענוג אמיתי!
הי עינת,
בתור טבעונית חשוב לי להוסיף חלבון למרקים שאני מכינה.
איזו קטניה לדעתך תשתלב טוב במרק הזה?
אולי שעועית לבנה
מרק נפלא!
לגדולים וקטנים (ילדי הגן שלנו טורפים אותו).
תודה רבה !
כיף 🙂
כמה סלקים ?
כתוב – סלק 🙂
כלומר, אחד
היי עינת,
המרק לכמה סועדים הכמויות? הערכה.
תודה,
אורלי
הי אורלי
הכנתי בסיר קטן שהספיק לי ל-4-5 מנות
הוספתי הערה במתכון :
מומלץ להכין בסיר קטן כדי שהטעם יצא מרוכז
אם מכינים בסיר גדול, רצוי להכפיל את כמות הירקות
הי עינת,
כל השבוע חלמתי להכין את המרק הזה. הכנתי אתמול והיה מעולה!
כ"כ טעים וכ"כ פשוט!
הוספתי כפית אחת של סוכר ובישלתי אותו שעה ולא חצי שעה
(אולי הייתי צריכה לחתוך את הסלק דק יותר)
בכל אופן, תודה על המתכון!
איזה כיף 🙂 תודה על העדכון !!
שלום ענת אם אפשר הערה קטנה אם כבר אנו בטבעונות ובבריאות כידוע לך הבצל אינו בריא וכמותו השום . רק בריאות והצלחות. תודה על התייחסותך בברכה שיר מירב
הי מירב
אני לא יודעת למה את אומרת שהבצל והשום לא בריאים
הם מאוד בריאים ואפילו מומלצים
נראה מצויין!
כמה מים בערך להוסיף?
תודה.
השתמשתי בסיר בינוני/קטן ומילאתי אותו כמעט עד הסוף
לא יודעת בכוסות/גרמים…
תודה!