חצי כוס עדשים כתומות
בצל גדול קצוץ – או שניים בינוניים
גזר קלוף וקצוץ
שורש פטרוזיליה קלוף וקצוץ
פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח
חצי כפית פפריקה חריפה, חצי כפית כורכום
מאדים את העדשים בסיר עם מעט מים עד שהמים מתאדים
חוזרים על הפעולה 3-4 פעמים, עד שהעדשים מתפרקות מעט
מוסיפים 3 כוסות מים ואת הירקות ומביאים לרתיחה
ברתיחה מוסיפים את התבלינים
מכסים את הסיר בחצי מכסה, מנמיכים את האש
ומבשלים בין חצי שעה לשעה
זהירות – עלול לגלוש
צפיות 2,747
לפוסט הזה יש 7 תגובות
איזה כיף 🙂 תודה רבה רונית!
הי עינת, הכנתי ויצא טעים מאד! הוספתי בסוף פטרוזיליה קצוצה. מתכון מצוין, הוספתי לרשימת המתכונים. האמת, יש הרבה מתכונים באתרך שהם אורחים קבועים במטבחי אז זו ההזדמנות להודות לך מקרב לב!
שלום עינת
המרק טעים בריא וקל להכנה, גם האתר שלך מצוין עם המון מתכונים וההוראות ברורות וגם האינדקס של האתר קל ופשוט.
כבר בישלתי עוד מתכון וככה כל פעם מתכון נוסף וסוף סוף אדע לבשל אוכל בריא טעים ומגוון וגם בני משפחתי יהנו
אז תודה לך על השרות החשוב שאת נותנת בחינם
זה לא מובן מאליו
בברכה ושיהיה כל טוב
אינה פטיש
וואו! תודה אינה!
איזה כיף לשמוע 🙂
יש לי מ ג׳ון קצר וטעיממממממממ מאוד לאחר רחיצת העדשים היטב לכסות במים בערך חמישה מס כן ואפילו יותר תלוי בכמות העדשים להרתיח,זהירות גולש ובינתיים לטגן בצל במחבט עם שמן ולצקת לסיר להמשיך לבשל שעה וכל פעם אם חסר מים להוסיף מעט לסמיכות רצויה כעבור שעה להוסיף כף א מרק עוף משדרג מאוד מי שלא רוצה מוסיף מלח לפי הטעם,להמשיך לבשל כמובן על אש נמוכה עוד שתי דקות כל הבישול אגב אחרי הרתיחה חייב להיעשות על אש נמוכה טעים מאוד בתיאבון רחל טיבי
היי עינת,
לא הבנתי את הרעיון של לאדות עדשים עם מעט מים. עם כמה מים ? מה הרעיון של זה? למה לא לבשל את זה ישר עם 3 כוסות המים ?
בתודה.
אפשר רונית. אין בעיה לבשל ישר עם 3 כוסות מים
אני פשוט רגילה להכין כך . ככה אמא שלי מכינה 🙂