מרק עדשים שחורות

מרק עדשים שחורות

3 כוסות מי בישול של חומוס (או ציר ירקות או מים רגילים)
כוס עדשים שחורות (לפני השריה) – להשרות 24 שעות (כ-3 כוסות לאחר השריה)
בצל גדול קצוץ
2 עגבניות קצוצות
גזר גדול קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
2 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מכל אחד: פפריקה, כורכום, כמון

מעבירים הכל לסיר בינוני
מוסיפים מים עד 2-3 אצבעות משפת הסיר
מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה
מוסיפים תבלינים

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. יעל

    אני משתמשת בעדשים שחורות מסוג בלוגה. לא דורש השריה. מנסה את המתכון הזה. מקווה שיצא טעים

  2. אביטל

    בעלי לא אוכל עגבניות. ניתן להחליף בנשהוא אחר?

  3. דפנה

    העדשים בתמונה נראות מונבטות. זה מה שקורה להן בהשריה של 24 שעות?

  4. דפנה

    הי,
    בתמונה נראה שהעדשים נבוטות. את מנביטה לפני? ההשריה ל24 שעות מספיקה להנבטה?
    תודה,
    דפנה

  5. דפנה

    עשיתי סדר במגירת קטניות שלי ומצאתי חבילת עדשים שחורות נזכרתי שיש לך באתר מתכוןמלמרק עדשים שחורות
    אז הוא על האש עכשיו
    כמובן שהעדשים היו בהשריה 24 שעות

כתיבת תגובה