(כ-12 סופגניות בינוניות)
1 ¼ כוסות קמח כוסמין מלא מטחינת ריחיים
1/2 כוס מייפל אמיתי
1 כפית סודה לשתיה ללא אלומיניום
1/4 כפית מלח
1/2 כוס משקה סויה בטעם טבעי – הידוע בכינויו "חלב סויה" (השתמשתי באלפרו)
1/2 כפית חומץ תפוחים טבעי
2 כפות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר וחומרים מיותרים
1/4 כוס שמן קוקוס
אבקת סוכר (אין דרך להתחמק מזה…)
למילוי –
ריבה ללא תוספת סוכר ותוספים מיותרים (רצוי ריבה ביתית)
או חמאת בוטנים + סילאן
או טחינה + סילאן
או מה שאוהבים…
כלים מיוחדים:
12 תבניות סיליקון קטנות, עגולות ונמוכות (תמונה בהמשך)
מזרק
מסננת קטנה
בקערה מערבבים את הרכיבים היבשים: קמח, סודה לשתיה ומלח
במחבת, על להבה קטנה אש נמוכה, מערבבים את החומרים הרטובים : מייפל, משקה סויה, חומץ, רסק תפוחים ושמן קוקוס (הבלילה צריכה להיות פושרת, ולא חמה מדי)
מוסיפים את הרטובים ליבשים ומערבבים
(אם הבלילה נוזלית מדי, אפשר להוסיף עוד קמח)
לחמם תנור ל- 180 מעלות
מניחים בכל תבנית 2 כפות מהתערובת (בסוף, אם נשאר עודף, אפשר לחלק בין כולן)
מכניסים לתנור ל-15 דקות
מפזרים אבקת סוכר מלמעלה בעזרת מסננת קטנה
מזריקים (הרבה) ריבה או כל מילוי שבחרתם באמצע כל סופגנייה
לפוסט הזה יש 4 תגובות
המשך שאלה:
האם אפשרי מים במקום חלב סויה ?
תודה .
נראה לי שכן, אבל זה ישפיע מאוד על הטעם. ה'חלב' מוסיף קצת מתיקות וטעם.
היי עינת
הסודה לשתייה הכרחית ?
והאם יש לך רעיון במה עוד אפשר לשים את הבצק חוץ מקעריות אלה?
תודה מראש.
היי עינת. הסודה לשתיה עוזרת להתפחה. לגבי הקעריות, אולי אפשר לשים בתבניות מאפינס קטנות.