2 אפרסמונים בשלים מאוד – מקולפים ומעוכים
2 כפות שמן קוקוס או שמן זית
כפית חומץ
1/4 כוס סילאן
1 כוס קמח כוסמין מלא
כפית סודה לשתיה
3 תמרים עסיסיים במיוחד
בלנדר מוט
תבנית אינגליש קייק משומנת
מחממים תנור ל-180 מעלות
טוחנים עם בלנדר מוט את האפרסמונים והתמרים
מערבבים אפרסמונים ותמרים חומץ שמן וסילאן
בקערה נפרדת מערבבים קמח וסודה לשתיה
מערבבים את הרטובים עם היבשים
מעבירים את תערובת העוגה לתבנית אינגליש קייק משומנת
מכניסים לתנור ל- 30 דקות
צפיות 4,239
לפוסט הזה יש 25 תגובות
היום ניסיתי (בפעם השניה), עם קמח שיפון. לא הוספתי סילאן, רק הוספתי עוד תמרים, ויצא נחמד ביותר:)
(רק צבע קצת מוזר, שחור-ירוק…)
בפעם הקודמת לא קילפתי את האפרסמונים ובאמת יצא מזעזע. אז אין ברירה כנראה…
אוהבת מאד מאד את המתכונים שלך! תודה רבה!
הכנתי את העוגה עם קמח מלא במקום שיפון ועם אבקת אפייה במקום סודה
יצא לי מעט דביק,
אולי הקמח לא מתאים או האבקת אפייה..
אפיתי 30 דק' ואפילו קצת יותר.
תודה
הי אורלי
אין קמח שיפון במתכון. השתמשתי בקמח כוסמין מלא
כך שהתוצאה אמורה להיות זהה
יכולים להיות לפעמים הבדלים בטמפ' של התנור
העוגה כבר בתנור אבל פתאום חשבתי על השמן קוקוס
שמתי שתי כפות מוקשה זה בסדר? יותר מידי פחות מידי?
מקווה שזה לא יותר מדי
פעם אחת הכנתי עם 3 כפות שמן והעוגה יצאה שרופה ועם ריח נורא
מקווה שתצא טוב 🙂
עדכני אותי
האמת יצא אחלה פעם הבאה אבל אני מנסה חצי קמח רגיל חצי כוסמין. הטעם היה מעט דומיננטי לי.
תודה רבה!
תודה שירה !
הי עינת
יש לי את כל המצרכים חוץ מתמרים. אפשר לוותר עליהם או שאפשר אולי להוסיף עוד סילאן?
תודה יסמין
הי יסמין
לדעתי אפשר לוותר על התמרים, אבל עד כמה שזכור לי הם מאוד מוסיפים למתיקות
אם את לא אוהבת מתוק מדי, לדעתי אפשר בלי
אשמח לדיווח
יצא לי קווטץ'..
שיניתי ואולי שם הבעיה?
קמח חיטה
סוכר במקום סילאן
כף שמן זית וכף חלב קוקוס במקום שמן הקוקוס.
את האפרסמונים קילפתי חלקית (זה היה קשה) וריסקתי עם התמרים במג'ימיקס.
חומץ – כמו שכתבת.
תודה
ענבל
הי ענבל
יותר מדי שינויים במתכון אחד 🙂
לסוכר וסילאן יש מרקם שונה
אחד יבש, השני נחשב לרטוב
חלב קוקוס לא מתנהג כמו שמן קוקוס
היית יכולה להחליף את שמן הקוקוס בשמן זית
היי עינת,
האם אפשר להחליף את האפרסמונים בשזיפים? יש לנו בבית שזיפים רבים ואני מחפשת מה לעשות איתם. תודה מראש!
לא ניסיתי, אבל אני מניחה שאפשר
רצוי לקחת בחשבון שהמרקם של אפרסמונים ושזיפים הוא שונה
ולכן יתכן שהם יתנהגו אחרת באפיה
אם את מנסה, עדכני אותי איך יצא 🙂
שלום עינת
האם ניתן להמיר את:
1. שמן הקוקוס.
2. קמח כוסמין.
למשהו אחר, גם שמן, גם קמח?
הי מיכל
לדעתי אפשר להחליף, אבל לא ניסיתי בעצמי
את שמן הקוקוס נסי להחליף בשמן זית
ואת קמח הכוסמין את יכולה להחליף בכל קמח מלא אחר
אשמח לשמוע דיווחים 🙂
הי עינת,
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך, הם בד"כ הצלחה מסחררת.
בעוגה הזאת , לדעתי היה טעם מפריע של הקמח, השתמשתי בכוסמין, לעומת עוגת החמאת בוטנים שנטעמה מעולה.
אז אני לא ממש יודעת למה זה נטעם כך, אך בכל מקרה תוך זמן קצר לא נשאר זכר לעוגה.
תמי
אהמ.. גם אני לא יודעת למה
אולי בגלל שאין הרבה שומן בעוגה הזו ?
בכל מקרה, שמחה שלפחות נאכלה 🙂
הי עינת
שאת כותבת 2 כפות שמן קוקוס,הכוונה במצב נוזלי או מוצק?
תודה
הי נעמה
הוא היה נוזלי
בהצלחה 🙂
האם אפשר להחליף את שמן הקוקוס בשמן זית?
תודה 🙂
אפשרי. אבל לא ניסיתי, כך שאני לא יודעת איך זה ישפיע על הטעם
היי עינת!
תודה רבה על המתכונים המוצלחים!
אפשר במתכון הזה להשתמש בקמח מלא במקום קמח הכוסמין?
ובאופן כללי- במתכונים אחרים של מתוקים (או בכלל- אני פשוט לא יודעת מה מידת החשיבות של זה)אפשר להחליף את קמח הכוסמין באחר?
תודה 🙂
שירי
הי שירי
מבחינת אפיה – אין הבדל
מבחינת בריאות – יש 🙂
כוסמין יותר בריא מחיטה
עינת בוקר טוב!~
קראתי את המתכון לעוגת אפרסמונים ניראה מעניין, מה שלא הבנתי זה שבחומרים לא כתבת מלח ובאופן ההכנה כתבת להכניס מלח האם זו טעות כתיב או שהתכוונת למלח. דבר שני האם אפשר להחליף את השמן קוקוס?! ובאיזה שמן והאם זה חובה, עד עכשיו בעוגות שלך אין שמן.
צודקת!
רציתי להשתמש במלח ושכחתי
ובסוף שכחתי להוציא אותו מהמתכון
מיד מתקנת
נכון, בדרך כלל במתכונים שלי אין שמן
אבל יש מרכיב שומני כלשהו כמו טחינה או חמאת בוטנים
ובדרך כלל אני משתמשת ב-1/4 כוס טחינה/חמאת בוטנים
הפעם אין, ולכן הוספתי 2 כפות שמן
לדעתי זה הכרחי למרקם העוגה
אבל את מוזמנת לנסות בלי
נסי להוסיף רסק תפוחים במקום
אולי יצא טוב 🙂