עוגת בננה

 

 

2 כוסות קמח מלא

1 כפית סודה לשתייה

1 כוס מיץ תפוזים

רסק תפוחים קטן – 100 גרם

150 גרם תמרים מגולענים

בננה בשלה

 

מחממים תנור ל-180 מעלות

 

מערבבים מיץ תפוזים, רסק תפוחים, בננה ותמרים

מוסיפים קמח וסודה לשתייה, ומערבבים לעיסה אחידה

יוצקים לתבנית אינגליש קייק מסיליקון (אם אין מסיליקון כדאי לשמן את התבנית)

 

אופים כ-10 דקות, או עד שהעוגה משחימה מעט מלמעלה

 

לפוסט הזה יש 20 תגובות

  1. נעמי

    שלום עינת, אשמח אם תוכלי לענות לי על שאלה – מה תפקידו של רסק התפוחים בעוגות?
    בחלק מהמתכונים הוא משמש כתחליף לשמן ובחלק לביצים, כיצד ומדוע?
    ובהמשך לשאלה – האם ניתן במתכון הנוכחי לוותר על התפוחים ולהוסיף במקום עוד בננות מעוכות? האם העוגה תצא דחוסה יותר?
    תודה 🙂

    1. עינת שגיא

      הי נעמי
      כמו שכתבת, רסק התפוחים מחליף גם שמן וגם ביצים
      יש בו חומר שנקרא פקטין שהוא משמש כחומר מחבר
      לא הייתי מוותרת עליו כי הוא נותן את הלחות במתכון הספציפי הזה
      את יכולה אולי להחליף אותו בשמן, ולהוסיף עוד בננה
      אבל לא ניסיתי בעצמי, אז לא יכולה להעיד על התוצאה
      בהצלחה 🙂

  2. לימור

    עדיף כמויות בכוסות, להדיוטות אין משקל לקמח…

    הפתיע אותי המיץ והכמות שלו…

    אני תוהה מה ידביק את העוגה הזו ואם לא תתפורר, מחשש הכנסתי גם חמאת שקדים…

  3. אביבה פז

    עינת שלום,
    האם ניתן להחליף את הבננה עם פרי אחר (למשל : תפוח) ואת מיץ התפוזים למיץ תפוחים ?
    תודה

  4. שושנה

    שלום, ענית

    אני מעוניינת לדעת כמה קלוריות בפרוסה דקה של עוגת הבננות. אשמח גם אם תרשמי מתכון לעוגת תפוחים דלת קלוריות ותרשמי גם כאן את מספר הקלוריות למנה

    בתודה, שושנה

    1. עינת שגיא

      הי שושנה
      מצטערת, אני לא מתעסקת בקלוריות
      לדעתי הן לא רלוונטיות 🙂
      מתכון לעוגת תפוחים עוד אין, אולי יהיה בהמשך
      עינת

  5. מאיה

    שלום

    האם ניתן לשים במקום מיץ תפוזים נוזל אחר בעוגה לא חומצי?
    קראתי שסודה מחייבת נוזל חומצי כדאי לתפוח אז האם ניתן ביחס של: 2 כוסות קמח מלא, כפית סודה לשתייה ולדוגמא כף לימון (בנוסף לכוס נוזל לא חומצי) רק כדאי שזה יתפח?

    תודה

    1. עינת שגיא

      הי מאיה
      את יכולה להשתמש בכל חלב צמחי שהוא
      לסודה לשתיה אני מוסיפה בדרך כלל כפית חומץ
      לדעתי אפשר גם מיץ לימון
      אבל לא ניסיתי בעצמי

  6. רותי טרגנו

    עינת אני נהנית מאוד מהאתר והמתכונים שלך!
    שאלה קטנה- האם ניתן להחליף את הקמח המלא בקמח אורז מלא? (עניינים עם גלוטן…)
    תודה!

    1. עינת שגיא

      הי רותי, אני שמחה לשמוע 🙂
      לגבי קמח אורז – קשה לי לענות, כי לא ניסיתי לעבוד איתו
      אבל אם את אופה איתו, אז גם כאן הוא יכול להתאים
      ויש גם את קמח תמי שהוא ללא גלוטן
      בהצלחה 🙂

      1. רותי טרגנו

        תודה!
        הולכת להכין…
        ניראה לי שאוסיף אגוזים או קוקוס (מה שיש)
        איזה כייף!
        אני אספר לך איך יצא עם הקמח אורז

  7. גלית

    למה הכוונה ב" רסק תפוחים קטן" איזו כמות של רסק?
    תודה

    1. עינת שגיא

      הי גלית
      צודקת. זה לא ברור.
      הכוונה היא ל-100 גרם.
      תודה
      עינת

      1. גלית

        היי עינת,

        עוד שאלה -אופים רק 10- דקות?
        זה נראה לי ממש מעט ולא מספיק
        תודה

        1. עינת שגיא

          באמת נשמע מעט מדי…
          את העוגה הזו הכנתי מזמן, כך שאני לא זוכרת אם זו טעות או שבאמת לקח רק 10 דקות
          תתחילי מ-10 דקות, ותבדקי עם קיסם – אם יוצא יבש, מוכן. אם לא, תמשיכי עוד 10 דקות ותבדקי שוב
          אגב, אני אופה בטוסטר אובן ולכן הזמנים יכולים להיות שונים מתנור רגיל (גופי החימום קרובים יותר לעוגה)
          בהצלחה
          עדכני אותי לגבי הזמנים
          תודה 🙂

  8. אושרה כהן

    הי, אני אמא לילד בן שנתיים משתדלת לבשל בריא
    וחיה בחברה / משפחה שאני קצת "עוף מוזר" בעניין התזונה
    לילד יש יומלדת בגן עוגת בננה נראת לך מתאימה לילדים?
    ארגיש מאוד לא טוב עם עצמי להכין עוגת שוקולד אבל עם זאת אני רוצה שהילדים יהנו
    וגם מסביב יראו ולימדו שאפשר גם אחרת
    תודה

    1. עינת שגיא

      הי אושרה
      זו עוגה בחושה ולכן לדעתי היא מתאימה יותר לצד הקפה מאשר ליום הולדת של ילד

      אולי את יכולה להכין את המאפינס, ולצפות אותם בקצת שוקולד מומס
      או להכניס פנימה שברי שוקולד
      רצוי כמובן שוקולד איכותי שמכיל אחוז קקאו גבוה

      בהצלחה

  9. א'

    תודה על האתר והמתכונים המעולים! רק שאלה, אין שום בעיה בריאותית עם סודה לשתייה?

    1. עינת שגיא

      נכון. סודה לשתיה זה לא דבר בריא, אבל גם לא מזיק
      (כמובן שלא בכמויות גדולות, ובהנחה שלא סובלים מבעיה רפואית כלשהי)

      כפית בעוגה שלמה… זה נראה לי זניח

      עדיף, אגב, להשתמש בסודה לשתיה מאשר באבקת אפייה. פחות מזיק

כתיבת תגובה