כוס קמח מלא
כפית סודה לשתיה
2 כפות אבקת חרובים או קקאו
3/4 כוס "חלב" בננה (בננה מרוסקת בבלנדר עם 1/2 כוס מים)
1/2 כוס רסק תפוחים ללא סוכר וללא תוספים
כפית חומץ
קצת פחות מ-1/4 כוס סילאן
השלמה ל-1/4 כוס עם מייפל
חופן פקאנים שבורים
לציפוי :
4 כפיות גדושות חמאת בוטנים טבעית ללא תוספים
2 כפיות מייפל אמיתי
תבנית עגולה רחבה ושטוחה
מחממים תנור ל-180 מעלות
משמנים את התבנית
מערבבים יבשים : קמח, אבקת חרובים, סודה לשתיה ופקאנים
מערבבים רטובים (בקערה נפרדת): סילאן, מייפל, רסק תפוחים, "חלב" בננה וחומץ
מוסיפים את היבשים לרטובים ומערבבים מעט ככל האפשר
מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור ל-20 דקות (אם משתמשים בתבנית אחרת, הזמנים יכולים להשתנות – כדאי לשים לב)
נותנים לעוגה להתקרר לפני שמורחים את הציפוי
מערבבים את חמאת הבוטנים והמייפל ומורחים על העוגה באופן שווה
צפיות 9,087
לפוסט הזה יש 48 תגובות
הכנתי את העוגה והיא לא תפחה לי בכלל, מה גם בלמעלה הרגיש כמו קרום כזה שזה מרקם מוזר לעוגה. לא שמתי ציפוי ואולי בגלל זה היא לא היתה מתוקה
הי ענבל. את יכולה לראות בתמונה שהיא לא אמורה לתפוח. היא יוצאת די נמוכה. לגבי הקרום מלמעלה – לא יודעת מה להגיד לך.. לא קרה לי. אולי התנור שלך יותר חזק ואז צריך להנמיך טיפה את הטמפ'..
היי נראית עוגה מעולה!
האם לא חסר מרכיב שומני כלשהו?
לא חסר 🙂 אבל אפשר להוסיף 2-3 כפות שמן זית או קוקוס.
היי אפשר להשתמש גם בקמח שקדים? צריכה להפוך את העוגה לפליאו.
הי. לא ניסיתי 🙂
שלום:)
העוגה נראית מדהים!
אני רוצה שהיא תהיה גבוהה יותר… אם אחליף את הקמח לקמח תופח זה יסתדר מבחינת הטעם ושאר המצרכים???
תודהP:))
תודה 🙂
לא ניסיתי, אז לא יכולה להגיד לך
אבל נראה לי ששווה לנסות
בכל מקרה, התבנית שהשתמשתי בה היא רחבה מאוד
אני מניחה שבתבנית רגילה של עוגה היא תצא גבוהה יותר
בהצלחה !
באיזה סוג של תבנית עגולה השתמשת ומה הגודל שלה?
השתמשתי בתבנית פיירקס רחבה ונמוכה
לא יודעת גודל מדויק
הי עינת
איך הצלחת לחלץ את העובה מהתבנית?
אין לי תבנית סיליקון ואני מתלבטת אם להכין בפייקרס או בתבנית אלומיניום, אבל בא לי להגיד אותה יפה. מה את אומרת?
הי נורית
חילצתי אותה בעדינות, לאט לאט, עם תרבד סיליקון
אני לא ממליצה להשתמש בתבניות אלומיניום
פיירקס יהיה מצוין, או תבנית עוגה רגילה
בהצלחה
אבדוק את זה
תודה!
עינת , העוגה נראית סוף הדרך
מחר אני חוגגת לבן זוגי יום הולדת ומכינה לו את העוגה הזו
אולי במקרה יש לך רעיון לקרם שאוכל לכתוב איתו על העוגה?
הי מיכל. לצערי, לא
אבל יכול להיות שקציפת קוקוס תעבוד
אין לי מתכון, אבל יש מתכונים באינטרנט
למשל באתר של אורי שביט
בהצלחה 🙂
חייבת לציין שיצא קצת מבאס. אומנם עשיתי שינויים קטנים במתכון. לא היה לי מייפל אז השתמשתי בסילאן. ושמתי שני חופני פקאן ולא חופן אחד. העוגה עצמה יצאה פחות מידי מתוקה, אפילו קצת מרה מהקקאו, והציפוי חמאת בוטנים די השתלט על הטעם.
הי שלומית. מצטערת לשמוע. אבל לא נורא. אם לא מנסים, לא יודעים 🙂
אני מניחה שזה עניין של טעם
יש באתר עוגות אחרות שאולי יתאימו לך יותר
בהצלחה 🙂
עינת, גודל התבנית ?
אני לא יודעת מה הגודל שלה. סורי.
השתמשתי בתבנית פיירקס עגולה. נראה לי שאפשר להשתמש בכל תבנית עגולה, אולי בגודל 26 או 28 יהיה מצוין
הי ענת ,סוף- סוף עשיתי את העוגה שלך ! לא צפיתי ,אבל יצא ממש טוב ,אפילו בעלי לא טבעוני ומאוד ביקורתי אכל 🙂 עשיתי הכל לפי המתכון רק נגמר לי הסילן ,אז סמתי סוכר קוקוס במקום ,מושלם ,תודה רבה לך !!!
וואו ! איזה כיף 🙂 תודה רבה!
שלום עינת,
לא מתים אצלי על חמאת בוטנים – את יכולה להציע ציפוי חילופי לעוגת בננה-פיקאן? תודה מראש
הי מירה
נסי להחליף את חמאת הבוטנים בטחינה או חמאת שקדים
אני ממליצה לעשות קודם כמות קטנה ולטעום
ורק אם זה מוצא חן בעיניכם למרוח על העוגה
בהצלחה 🙂
שלום עינת,
אני מתכוונת להשתמש בתבנית אחרת, למה אני צריכה לשים לב כדי לדעת שהעוגה מוכנה? (שימוש בקיסם זה מספיק?)
הי ג'ניה
כן, שימוש בקיסם זה מספיק
אשמח לדעת איך יצא
יצא מעולה.
איזה כיף 🙂 תודה!
היי
אני הולכת להכין את העוגה הזאת.
היא נראת נהדר!
רציתי לשאול, אם אין לי חומץ…
אפשר להשתמש באבקת אפייה ולוותר על הסודה והחומץ?
ואם כן, אז מה הכמות של אבקת האפייה שיש להוסיף?
תודה!
הי מלי
אפשר … אבל פחות מומלץ 🙂
באבקת אפיה יש חומרים מיותרים וגם אלומיניום שנשאר בגוף וגורם לנזקים
אז באופן כללי עדיף להשתמש בסודה לשתיה
אם אין לך כרגע ספציפית, אין בעיה להחליף
בהצלחה
הי עינת
האם לדעתך אפשר להחליף את המייפל בסוכר או בסילאן? (המחיר של מייפל אמיתי מאד גבוה- מתקרב ל 40 שקל באורגניק/שופרסל). תודה
הי גלית
לא ניסיתי רק עם סילאן, אבל נראה לי שיכול לעבוד
אשמח לעדכון 🙂
האם העוגה נשמרת במקרר או בחוץ? (הציפוי הזה נראה לי למקרר…)
תודה!
רצוי לשמור במקרר
עינתי,
מה תפקידו של החומץ? למה לשים חומץ בעוגה???
החומץ עוזר לסודה לשתייה להתפיח
יוצא מאוד אוורירי
שאלה נוספת.אני חייבת לשאול אותך.
הכנתי פעמיים עוגה עם רסק תפוחים ללא סוכר, 2 עוגות שונות, שלך ושל מישהי אחרת,
ובשני המקרים העוגה יצאה לי עם עיסה במרכז, לא אכיל,וישר זרקתי אותה.
האם אני אמורה לראות בגין רסק התפוחים משהו רך באמצע?
כי לי זה נראה בלתי אפוי בעליל. מהי דעתך?
לא. זה ממש לא אמור לצאת כך
יכול להיות שחום התנור לא היה בטמפרטורה המתאימה – נמוך מדי
הטמפ' משתנה מתנור לתנור
שאלה.
אילו חלופות יש לך לקמח כוסמין.
קשה לי למצוא אותו.
חוץ מקמח תמי.
קמח חיטה מלאה
וואו עינת נראה מעולה!!!
אני מכינה למחר , ערב סוכות, מהמתכונים שלך וזאת עוגה שנראית ממש ממש טעימה לקינוח!
אני רק לא מבינה האם חמאת בוטנים זה דבר בריא?
בחמאת בוטנים יש שומן בלתי רווי – שהוא הבריא מבין השומנים
ומעבר לזה, היא מכילה גם חלבון ומינרלים וסיבים תזונתיים
יותר בריא מ-שמן
כמובן שגם אותה כדאי לאכול בפרופורציות
במה אפשר להחליף את הבננה? אילו פירות אחרים יכולים להתאים כאן? תודה!
אפשר להשתמש בחלב צמחי
כמו חלב שקדים/חלב סויה/חלב קוואקר
הולכת לעשות אחרי כיפור ימיייייייי
שלום עינת. לשם מה החומץ? אני לא אוהבת חומץ… ולא מחזיקה בביתי…
והאם ניתן להשתמש בחומץ תפוחים?
החומץ אמור לסייע לסודה לשתיה להתפיח את העוגה
אפשר להשתמש בחומץ תפוחים
שלום
במה אפשר להמר לקמח ללא גלוטן?
קמח תמי, או כל קמח אחר שאת משתמשת בו והוא ללא גלוטן יכול להתאים