לפני שמכינים – הערה חשובה –
התלבטתי הרבה אם להעלות את המתכון הזה לאתר.
לא כי הוא לא טוב, אלא כי התגובות עליו היו חלוקות.
המסקנה היא שהמתכון מתאים ל"מתקדמים"..
למי שכבר אוכלים בריא ורגילים למתכונים בריאותיסטים 🙂
המלצה – תכינו קודם כל לעצמכם, תוודאו שטעים לכם,
ורק אז, אם כן, תכינו גם לאחרים
ואם בא לכםן לשתף אותי, אשמח לשמוע איך יצא 🙂
בהצלחה!
כוס שקדים
כוס קשיו
1/4 כוס אבקת קקאו (אני משתמשת בקקאו נא אורגני מסחר הוגן)
כפית שטוחה סודה לשתיה
2 בננות בשלות או בננה ענקית אחת בשלה
כוס מים
100 גרם רסק תפוחים (כחצי כוס)
כפית חומץ תפוחים טבעי
10-15 תמרים יבשים מסוג מג'הול – הכי עסיסיים ורכים שאפשר
2 כפות שמן זית
תבנית רחבה בגובה בינוני
מחממים תנור ל-180 מעלות
טוחנים שקדים וקשיו לאבקה דקה
מערבבים בקערה שקדים וקשיו טחונים, אבקת קקאו וסודה לשתייה
בבלנדר טוחנים בננות, מים, חומץ, רסק תפוחים, תמרים ושמן
מערבבים את היבשים עם הרטובים עד לקבלת תערובת אחידה
משמנים תבנית במעט שמן
מעבירים את התערובת לתבנית
מכניסים לתנור ל-45 דקות
לאחר 45 דקות להשאיר את העוגה בתנור הכבוי עוד חצי שעה
לצנן היטב לפני שחותכים
לפוסט הזה יש 2 תגובות
היי עינת
חמאת קשיו וקמח שקדים במקום קשיו טחון ובמקום שקדים טחונים
גם מתאים ]ה? מבחינת טעם ומרקם? יצא אותו דבר?
תודה מראש
חג שמח.
לדעתי לא, כי הם 'רטובים'. אבל לא ניסיתי בעצמי.