עוגת שוקולד דובדבנים וחמאת בוטנים

 

 

 

כוס ורבע קמח כוסמין מלא

1/4 כוס סילאן

1/4 כפית מלח

כפית סודה לשתיה

3 כפות קקאו

תפוח

3-4 דובדבנים

 

להוספה בסוף – 1/4 כוס חמאת בוטנים

 

תבנית פיירקס מלבנית קטנה

 

לשמן תבנית

לחמם תנור ל-180 מעלות

 

לערבב קמח, סודה לשתיה וקקאו

לטחון בבלנדר תפוח ודובדבנים עם 1/4 כוס מים עד לקבלת פירה חלק

להוסיף לפירות סילאן ולערבב

להוסיף את הרטובים ליבשים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה

 

כשתערובת העוגה מוכנה, מוסיפים את חמאת הבוטנים ומקפלים פנימה עם מזלג – לא יותר מדי, כדי ששתי התערובות לא יתאחדו לאחת

 

 

מעבירים לתבנית משומנת

 

מכניסים לתנור למשך 30 דקות

 

(אחרי 20 דקות בודקים עם קיסם – אם יוצא יבש, העוגה מוכנה ואפשר להוציא מהתנור. אם עדיין רטוב, מכניסים לעוד 10 דקות ובודקים שוב וחוזר חלילה עד שהעוגה מוכנה)

 

 

לפוסט הזה יש 16 תגובות

  1. נטע

    אם אני משתמשת רק ברסק תפוחים (במקום תפוח ודובדבנים) כמה רסק צריך? צריך עדיין להוסיף מים?

  2. נטע

    אפשר לוותר על הדובדבנים? או להחליף למשהו אחר? פרי או נוזל?

    1. עינת שגיא

      לא ניסיתי, אבל לדעתי אפשר להחליף אותם בפרי אחר

  3. טויבא

    תודה, יופי של מתכון!
    כדי לעשות אותו עוד יותר בריא, הוספתי תמרים במקום הסילאן (ריסקתי בבלנדר עם תפוח ושזיפים שלקחתי במקום דובדבנים)

  4. מיכל

    היי.
    לגבי שילוב תפוח + דובדבנים.
    מהי אלטרנטיבה לדובדבנים?
    פשוט אין לי אותם בבית ואני רוצה להכין אותה.

  5. עדי

    היי עינת,
    ניסיתי שוב את המתכון אבל הפעם במקום דובדבנים ותפוח (כי נגמרו הדובדבנים 🙁 )
    השתמשתי במנגו ומיץ מתפוז סחוט במקום מים

    יצא ממש טעים
    שווה לנסות 🙂

  6. עדי

    היי עינת 🙂
    העוגה מעולה
    המרקם ממש מיוחד וכזה כבד אבל במובן הטוב של המילה- שמרגישים את העוגה כשאוכלים אותה וגם אחרי וזה לא מהדברים שפשוט מנשנשים ושוכחים שאכלנו.
    אני אישית עושה את התוכנית של שומרי משקל אז שקלתי ומדדתי ובדקתי את כל החומרים ויוצא שאם מחלקים את העוגה ל- 3 טורים ו- 6 שורות שזה 18 חתיכות גדולות ויפות אז יוצא לי שפרוסת עוגה זה 2 נקודות שזה ערך נקודתי מעולה לפינוק, במיוחד שהוא משביע ככה.
    אם אני אוכלת פרוסה כזאת לארוחת בוקר עם כפית קונפיטורה מעל ואספרסו אני שבעה עד הצהריים.

    שוב, מתכון מעולה מכל הבחינות!
    וכולם השתגעו על זה
    אמא שלי אוכלת רק טיבעי אז לרוב היא לא היתה טועמת מדברים שאני עושה ועכשיו הראתי לה בדיוק במה השתמשתי והיא מיד חטפה 🙂
    כל פרוסת עוגה עטפתי בנפרד בניילון נצמד כדי לא "ליישר" כשאני חותכת פרוסה וככה גם אני יכולה לשים פרוסת עוגה בתיק וככה גם חילקתי ממנה בקלות.
    אמא שלי אוהבת לשתות קפה בקאנטרי עם חברות שלה שם ותמיד חסר לה משהו לנשנש ליד אז עכשיו כל יום יש לה פרוסת עוגה שלך בתיק 🙂

    אני אישית חסר לי יותר מתיקות בעוגה אבל ממש רק טיפה כי הטעמים שלי עוד לא חזרו למצב הטיבעי שלהם שקורה אחרי כמה זמן של אכילה טיבעית, ראיתי את זה קורה אצל אמא שלי, הכל מתוק לה מלוח לה.. הכל ממש חזק לה וזה מעולה, ככה טועמים יותר דברים בכל ביס 🙂
    קיצר אז נכון להיום זה עוד חסר לי אבל אני בדרך.. לאט לאט. את הנשימה שלי קיבלתי כשהפסקתי לעשן ואת הטעם שלי אני אקבל בשלמותו בהדרגה עם התהליך.

    תודה לך על המתכון ותמשיכי ליצור.. ♥

    1. עינת שגיא

      אוי, עדי איזה חמודה את 🙂

      תודה רבה רבה על השיתוף!
      זה מחזק אותי מאוד!

  7. אירית

    נראה אחלה, תודה עינת! ינוסה!

  8. חני

    אפשר בבקשה לשאול כמה קלוריות בפרוסה ? העוגה נראית מעולה.

    1. עינת שגיא

      תודה חני 🙂
      אני לא מתעסקת בקלוריות ולכן לא בדקתי

  9. חגית

    נראה יופי!
    כל-כך מטע מרכיבים- נפלא.
    אנחנו קוראים לעוגה כזו-
    עוגת שיש.
    יש לי עוד להכין את העוגה הקודמת, וזה יקרה היום.

    1. עינת שגיא

      נכון, גם אצלנו היתה עוגת שיש 🙂
      זו הרבה יותר טעימה מהקודמת. ממליצה להכין אותה 🙂

כתיבת תגובה