
הערות
* העוגה לא יוצאת מתוקה נורא, מי שרוצה ממש מתוק, הייתי ממליצה להוסיף עוד ממתיק (במקום 1/4 כוס, 1/2 כוס)
* אני גם ממליצה להשתמש ביותר תאנים (5-6 תאנים)
* אפשר להוסיף גם תמרים קצוצים או צימוקים
* אם היה לי, הייתי מוסיפה קינמון
מצרכים
כוס קמח חיטה מלא
כוס קוואקר גס
קצת פחות מ-1/4 כוס מייפל
והשלמה ל-1/4 כוס עם סילאן
כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
3 כפות מים
2 כפות טחינה גולמית
כפית חומץ תפוחים טבעי
2-3 תאנים טריות
100 גרם רסק תפוחים ללא סוכר ותוספים
תבנית זכוכית מלבנית
כף שמן לשימון התבנית
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות
טוחנים בבלנדר את התאנים עם המים
מעבירים לקערה ומוסיפים : רסק תפוחים, מייפל/סילאן, טחינה וחומץ
בקערה נפרדת מערבבים יבשים : קמח, קוואקר, אבקת סודה ומלח
מוסיפים את היבשים לרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
מעבירים לתבנית המשומנת, ומכניסים לתנור ל- 20 דקות
לפוסט הזה יש 4 תגובות
שלום באיזה שלב מוסיפים רסק תפוחים? עם הרטובים? לא כתוב
היי מירב. כן, עם הרטובים. תודה על תשומת הלב. אתקן במתכון
היי,
נשמע מעולה
האם ניתן להמיר את התאנים הטריות ביבשות?
הי חגית
אפשר להוסיף תאנים יבשות, אבל לא להחליף את הטריות, מכיוון שיש בהן נוזלים בניגוד ליבשות