(עוד) מרק עדשים כתומות

מרק עדשים כתומות

כוס עדשים כתומות שלמות יבשות
בצל קצוץ
כרישה קצוצה
גזר גדול מגורד
10 עגבניות שרי קצוצות
פטרוזיליה קצוצה דק-דק
2 שיני שום קצוצות
שמן זית
כפית וחצי מלח אטלנטי גס
פלפל שחור גרוס
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה

משרים את העדשים במים כשעה

מטגנים בצל וכרישה עד הזהבה
מוסיפים גזר וממשיכים לערבב
מוסיפים עגבניות ושום וממשיכים לערבב
מוסיפים עדשים ומערבבים
מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה
מבשלים כשעה
בכל פעם שנראה שחסרים מים, להוסיף מים עד כיסוי
כשהמרק מוכן מוסיפים את התבלינים ומערבבים

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. אפרת קלודין

    עינת,
    המרק הזה פשוט מוווושלם!!!!!
    תענוג. טעים שחבל על הזמן 🙂
    וכל כך פשוט להכנה.
    מבחינתי זה בדיוק השילוב המנצח.
    תודה לך!

כתיבת תגובה