כ- 9 עלי מנגולד או עלי חסה או גם וגם
בטטה פרוסה לפרוסות
2 כוסות מים
מיץ מלימון שלם
למילוי :
כוס אורז מלא לא מבושל
2 עגבניות קצוצות דק
גזר גדול מגורד (בערך 200 גרם)
2 כפות שמן זית
מלח, פפריקה חריפה
מרתיחים מים, מעבירים לסיר או לקערה וחולטים את העלים כ-2 דקות
אני החזקתי אותם מהגבעולים, הכנסתי את הצד של העלה למים לדקה-שתיים, עד המקום שבו החזקתי, ואז הוצאתי (לא יותר מדי זמן במים, כדי שלא יקרעו)
מנערים את העלים משאריות המים ופורסים אותם יפה אחד על השני
חותכים את הגבעולים מהעלים ומניחים בתחתית הסיר שבו נשתמש לבישול
( !! אל תוותרו על השלב הזה !! )
מערבבים את חומרי המילוי בקערה לתערובת אחידה
פורסים עלה על משטח העבודה, מניחים כף או שתיים מהמילוי (תלוי בגודל העלה)
כ- 2 ס"מ מהקצה העבה, מקפלים את צד ימין ושמאל פנימה ומגלגלים (תמונה להמחשה בהמשך למטה)
כך ממשיכים עם שאר העלים
בתחתית הסיר, על הגבעולים שהנחנו בהתחלה, מניחים את פרוסות הבטטה
ועל הבטטה מניחים את העלים המגולגלים.
ליתרת המילוי מוסיפים 2 כוסות מים ומיץ מלימון שלם, מערבבים ומוסיפים לסיר
(אם לא נשאר מילוי, פשוט מוסיפים מים ולימון לסיר)
מבשלים עד לרתיחה על אש גבוהה. ברתיחה מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי או עד שהנוזלים נספגים לגמרי (כדי לבדוק אם נשארו נוזלים אפשר להטות את הסיר ימינה ושמאלה)
מוציאים את העלים המגולגלים בזהירות מהסיר, כדי שלא יתפרקו. כדאי לחכות שיתקררו, הם יהיו יציבים יותר.