16 קטנים (כמו בתמונה)
1/2 כוס + כף גדושה קמח מלא אמיתי
חצי כוס שקדים טבעיים
3/4 כוס מים
2 כפות מייפל
1/2 כפית סודה לשתיה ללא אלומיניום
כף שמן זית
+ כמה טיפות שמן למריחה
מחבת קרמית (נון-סטיק)
טוחנים שקדים ומים במעבד או בלנדר
מסננים (בעזרת מסננת צפופה או בד) לקבלת "חלב" שקדים חלק
מערבבים בקערה קמח וסודה לשתיה היטב, על מנת שיהיה פיזור שווה
בקערה אחרת מערבבים "חלב" שקדים, מייפל וכף שמן
מוסיפים את הרטובים ליבשים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. התערובת צריכה להיות נוזלית, אך לא נוזלית מדי, ולא בצקית מדי. נוזלית וסמיכה.
מורחים מחבת קרמית בממש מעט שמן ומחממים
בעזרת כף או מצקת יוצקים מהתערובת למחבת (אם רוצים להכין פנקייקים קטנים משתמשים בכף, אם מכינים פנקייקים גדולים משתמשים במצקת)
אחרי 2-3 דקות, כשנראה שהחלק התחתון כבר עשוי, הופכים את הפנקייקים
אחרי 2-3 דקות נוספות מעבירים כל פנקייק לצלחת, וממשיכים עם שאר התערובת
הכמות במתכון מספיקה ל-16 פנקייקים קטנים. לדעתי, מתאים ל-4 סועדים (כי לא חייבים לטחון עד שמתפוצצים). אבל אם בא לכם להשתולל, או אם אתם מזמינים עוד כמה חברים, אפשר בהחלט להכפיל את הכמות.
אפשר להגיש את הפנקייקס עם פירות חתוכים, כמו בננות, תותים, אפרסמון וכו', ולקשט בכמה זילופי מייפל.